Facebook može predvidjeti kada ćete se zaljubiti

Fotografija članka: Facebook može predvidjeti kada ćete se zaljubiti

Kako je to moguće? Prateći vaše objave na vašim Facebook stranicama kažu kako je moguće predvidjeti kada ćete postati “par” i prije nego što to sami objavite.

Oglas

Radi se o magičnom periodu od 100 dana prije i poslije ostvarivanja ljubavne veze, to je period u kojem Facebook prati količinu objava na vašem profilu, što ćete vidjeti niže na slikama. Kažu kako budući potencijalni par polako povećava broj objava na profilu proje nego se dogodi “ono”… :)

Za analizu ovih podataka brine grupa stručnjaka koji mogu prepoznati obrasce ponašanja korisnika prije i nakon objavljivanja njihove veze. Kako kaže Carlos Diuk, jedan od podatkovnih stručnjaka (data scientist), prije nego što dvoje postanu par broj objava se povećava, a nakon objave on se počne smanjivati, vjerojatno zato što su oboje više koncentrirani jedno na drugo uživo, a manje online preko Facebooka.

Kako to izgleda grafički, možete vidjeti na slici niže.

Isto tako, nakon ostvarene veze na vašem će se profilu pojaviti i više pozitivnih emocija, što možete vidjeti niže. Naravno, može biti odstupanja jer algoritam koji izračunava “postupak zaljubljivanja” ne može prepoznati sve emocije, ali prilično točno pogađa. Što se emocija tiče, to možete vidjeti na donjoj slici.

Zanimljivo je i kako su ovi podaci rezultat višegodišnjeg istraživanja, a odnosi se samo na one s engleskog govornog područja. No, kako je ljubav univerzalna, vjerujemo kako bi slični rezultati Facebook zaljubljivanja bili i u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i drugim zemljama… odakle nas rado čitate… :)

Ako vas zanimaju dodatni detalji, o tome možete pročitati na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.