Facebook: m.facebook.com, dislike gumb i grupna kupnja

Fotografija članka: Facebook: m.facebook.com, dislike gumb i grupna kupnja

Facebook aplikacije su dostupne za najpopularnije mobilne platforme kao što IOS , Android ili WebOS. Međutim je činjenica da većina mobilnih korisnika pristupa Facebooku iz  mrežnog preglednika umjesto dostupnih aplikacija. Do sada je Facebook imao dvije inačice svojih mobilnih stranica: korisnici iPhonea i nekih android temeljenih mobilnih uređaja bili su usmjeravani automatski na touch.facebook.com  stranicu koja je optimizirana za zaslone osjetljive na dodir, a korisnici koji su pristupali stranicama iz ostalih standardnih mobilnih uređaja bili su usmjeravani na m.facebook.com, drugu stranicu.  Od sada se ove dvije stranice spajaju u jednu m.facebook.com.

 

Facebook voditelj proizvoda za mobilne uređaje Erick Tseng je rekao da su dvije inačice mobilne stranice ponekad dovodile do problema jer su inženjerski razvojni timovi morali obnavljati iste značajke dvaput, a što je uzrokovalo neravnotežu oko korisničkog iskustva. Stoga, od sada Facebook će koristiti novu strukturu na temelju -a,   i -a,  i isti kod baze, samo značajke na sučelju će biti  prilagođene za svaki tip mobilnog uređaja. Facebook se također usredotočio na optimiranje grafičkog sučelja koja odgovaraju različitim mobilnim uređajima. Drugim riječima, Facebook inženjeri provode značajku samo jednom i ako mobilni uređaj podržava značajku ona će biti prikazana. Na primjer, ako vaš telefon ne podržava lokacijske opcije one neće biti vidljive. Daljnji Facebookovi planovi vezani uz pristup uslugama iz mobilnog web preglednika usmjereni su na internalizaciju vlastite strategije oko HTML5, ali primjena se neće dogoditi u naredne dvije godine. 


Drugi interesantan novitet vezan uz Facebook je možebitno dodavanje dislike gumba.  Prema nekim raspravama i anketama iako korisnici obožavaju Like gumb, a koji je na neki način i zaštitni znak facebooka,  žele i antipatijski gumb. Da li bi trebao biti dodan? Je li nepotreban? Želje korisnika su razlučite. Prema nekim spekulacijama, realizacija dislike tipke bi se mogla dogoditi ove godine.


Također dolazi za nekoliko tjedana novi program Facebook Deals. Istina, u testnoj fazi za korisnike SAD-a, ali zasigurno će biti tijekom godine dostupan velikom dijelu svijeta.  Sličan je Grouponu i LivingSocia stranicama za grupnu kupnju. O čemu se radi:  Sve ponude koje se nude na Facebook platformi će biti "društvena iskustva". Stvari koje možete napraviti sa svojim prijateljima bi mogle uključivati razne popuste za ugostiteljske objekte, ali ne i 50 % popusta na odjeću ili pedikuru, rekla je glasnogovornica Facebooka.  Nadalje, Facebookove ponude će biti dostupne znatno dulje od jednog dana, dodala je, bez navođenja dužine. Kao će korisnici plaćati za ponude još nije točno utvrđeno, ali može uključivati Facebook kredite. U najmanju ruku, Facebook planira se nositi sa  Facebook Deals programom, odnosno omogućiti e-commerce usluge direktno putem svojih stranica. 
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.