Facebook instant članci – nov način pregledavanja medija

Fotografija članka: Facebook instant članci – nov način pregledavanja medija

Facebook želi da i medije pregledavamo preko njega

Oglas

Kako potaknuti korisnike da još više troše vrijeme na Facebooku? Njihov tim je uočio da se dobar dio vremena online provodi baš tako što se pregledavaju razni mediji. Želeći to vrijeme prebaciti na svoju stranicu, Facebook uvodi “instant article”, odnosno brze članke.

Svi oni mediji koji na Facebooku imaju svoju stranicu, tijekom objavljivanja vijesti će moći omogućiti da se vijest s njihove stranice prikaže brzo, bez dodatnog učitavanja. Vijest će biti prethodno učitana na Facebooku i od tamo će se moći učitati u sekundi na vaše uređaje.

Je li ovo dobro za medije ili ne, još je teško procijeniti. Možda će ovo samo biti dodatna mogućnost za one koji su aktivni na društvenim mrežama, a možda će to s vremenom postati nužnosti kako se ne bi zaostajalo za konkurencijom. Ono što će svakako biti je smanjenje prometa na stranicama, jer će se ovaj promet sada bilježiti u sklopu Facebooka. Također je uočljiva i nuspojava da će druge vijesti još teže doći do izražaja.

Facebook se ovako još više približava kompanijama koje su napravile svoje stranice na Facebooku i žele stvoriti još veću povezanost između svojih korisnika.

facebook instant article_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.