Facebook i Twitter ‘svjetovi najvećih sigurnosnih prijetnji’

Fotografija članka: Facebook i Twitter ‘svjetovi najvećih sigurnosnih prijetnji’
 

Analiza Web Application Security Consortium projekta (WHID) otkriva da su u 2009. društvene mreže kao što su Facebook i Twitter bile na najviše rizične, i najčešći ishod web napada. WHID je posvećen održavanju popisa web aplikacija i vezanih sigurnosnih incidenata. WHID ima za cilj da služi kao alat za podizanje svijesti o sigurnosti web aplikacija i davanje podataka za statističku analizu web aplikacijskih sigurnosnih incidenata.
Jedan od pet incidenata (19%) između siječnja i lipnja 2009, bio je ciljan na društvene mreže, što čini najčešće napada na tržištu. Mnogi napadi na društvene mreže uključuju cross-site scripting (XSS )worms. Osim toga, nedovoljna anti-automatizacija kontrole dopušta hakerima napad na podatke za prijavu. U jednom incidentu, napadnut je račun Twitter Admin koji je alat za poništavanje lozinke i kompromitirana 33 visoko profilna računa, uključujući i predsjednika Obamu.

Nakon kratke registracije, cjelokupan White papers možete preuzeti: 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.