Facebook Anonymous Login nova tipka, nova pravila za aplikacije

Fotografija članka: Facebook Anonymous Login nova tipka, nova pravila za aplikacije

Na Facebooku su se ponovo dogodile neke promjene. Jedan od noviteta je takozvana anonimna prijava (Anonymus Login), a novosti ima i kod aplikacija.

Oglas

O ovim novitetima bilo je riječi na nedavno održanoj Facebookovoj konferenciji (F8 Developer Conference). Naime, neki ljudi bez straha u određene aplikacije upisuju svoja Facebook korisnička imena i šifre, dok drugi baš i nemaju povjerenja ostavljati bilo gdje svoje podatke. Neke aplikacije upravo i traže vaš Facebook login kako bi ih koristili, ili zapisivali svoje podatke. Primjerice u igri Real Racing 3 morate upisat svoje Facebook ili Google+ podatke kako bi snimili status, s čim se mnogi možda i neće složiti. Zato je Facebook kreirao Anonymous Login.

S Facebook Anonymous Loginom možete isprobati nove aplikacije bez straha da će vam netko ukrasti vlastite podatke. Mark Zuckerberg, izvršni direktor i jedan od osnivača Facebooka je također potvrdio kako anonimna Facebook prijava omogućuje upravo prijavu preko Facebooka, a radi se o posebnom zaštićenom modu u kojem ne dijelite svoje podatke na Fejsu s aplikacijom.

Sve je u redu ako se radi o provjerenim proizvođačima kojima nije u interesu bilo kakav sigurnosni problem, problem nastaje kod pokušaja “isprobavanja” aplikacija manje poznatih ili nepoznatih i neprovjerenih izvora, a koje mogu biti zaista prave aplikacije, ili pak malware koji krade vaše podatke.

U svakom slučaju, ovo je korisna nova opcija u Facebooku koja će sigurno povećati broj “isprobavanja” raznih zanimljivih aplikacija i igara bez sigurnosnog rizika.

Facebook Anonymous Login nova tipka

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.