Exynos VR III – prve fotografije Samsungovog tajnog prototipa

Fotografija članka: Exynos VR III – prve fotografije Samsungovog tajnog prototipa

Tvrtka Visual Camp otkrila nam je tajni prototip samostalnih VR naočala kojega je Samsung biranim novinarima prezentirao iza zatvorenih vrata na MWC-u.

Oglas

Radi se o samostalnim VR naočalama (ne trebaju pametni telefon ili računalo za pokretanje) koje imaju ugrađeno praćenje pokreta očiju i ruku. Ove se naočale zovu Exynos VR III, pokreće ih procesor sa proizvodnog procesa i imaju Mali G71 GPU – vrlo vjerojatno čipset iz

Na svakom oku nalazi se WQHD+ zaslon (2560 x 1440 piksela) na 90 Hz, a hardver može prikazivati sliku i na jednom 4K zaslona pri 75 Hz.

Posebnost ovih VR naočala je “gaze tracking” tehnologija koja prati pokrete očiju, a osim nje u u uređaj su ograđeni senzori za pokrete ruku i prepoznavanje izraza lica. Gaze tracking omogućuje da se sva snaga koncentrira za rendering u onoj točki zaslona u koju gledate kako bi pružili najveću kvalitetu slike. 

Ovaj je uređaj za sada samo prototip za demonstraciju tehničkih dostignuća, no ugrađene tehnologije bile bi veliki skok za sveprisutnu virtualnu stvarnost. Ipak, pitanje je isplativost guranja svih ovih senzora u kompaktno kućište odnosno bi li ovakav uređaj bio i cjenovno primamljiv.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.