Explay Surfer 8.01 – jeftini 8 inčni tablet s podrškom za 3G, cijena prava sitnica – 189$

Fotografija članka: Explay Surfer 8.01 – jeftini 8 inčni tablet s podrškom za 3G, cijena prava sitnica – 189$

Istina, na tržištu se nalazi već nekoliko tableta koji su cjenovno niži od 200 američkih dolara. Jedan od zanimljivijih je i model Explay Surfer 8.01, s neobičnim 8 inčnim ekranom.

Oglas

Neobičan je po tome što ima neobičnu 8 inčnu veličinu ekrana, što sugerira i njegov naziv. A cijena je zaista primamljiva, samo 189$. No, kupci su danas inteligentni i zanima ih što će dobiti za svoj teško stečeni novac. Bacimo pogled na hardversku konfiguraciju.

Za početak ćemo reći kako radi na 2-jezgrenom RockChip RK3066 procesoru, dok je 8 inčni ekran ima IPS matricu rezolucije 1024×768 točaka, nešto slično kao iPad Mini. Već ste shvatili, omjer dijagonale mu je 4:3. Ono što nas je više zaintrigiralo podatak kako je uz podršku za WiFi ugrađen i 3G modem.

Ima prednju kameru, 1GB RAM-a, ima 8GB prostora za pohranu podataka (proširivo preko microSD ulaza do 32GB). Ako vas zanima na kojem OS-u radi, već pogađate – na Android 4.0.3 ICS-u. Tanak je samo 10,2 milimetara, a u paketu dolazi i sa slušalicama i posebnom zaštitnom torbicom.

Poznato nam je da se počeo prodavati u Rusiji, a kada i po kojoj bi se cijeni mogao pojaviti u ostatku svijeta, teško je reći. Ali osluškivat ćemo što se događa :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.