EXP Algebra – prvi profesionalni gaming edukacijski studio u regiji!

Fotografija članka: EXP Algebra – prvi profesionalni gaming edukacijski studio u regiji!

“EXP Algebra” je udruga koju su krajem 2012. godine osnovali studenti Visokog učilišta Algebra s ciljem promocije gamerske subkulture, računarstva, računalnih tehnologija, game developmenta te organizacije javnih događanja ove tematike.

Oglas

Udruga za promociju elektroničkog sporta “EXP Algebra” poziva sve zainteresirane gamere, igrače računalnih igara ali i one koje zanima njihov razvoj, na “EXPerience the Day”, cjelodnevno događanje u sklopu kojega će se održati kvalifikacijski turnir u igri “Counter Strike: Global Offensive” za predstojeći InfoGamer te će biti predstavljen i “EXPerience the Room”, prvi pravi, profesionalni gaming i edukacijski studio za streaming igara u regiji.

Udruga za promociju elektroničkog sporta “EXP Algebra” najavljuje “EXPerience The Day” – cjelodnevni događaj na koji su pozvani svi gameri i ostali koje zanimaju računalne igre, a koji će se održati 31. listopada 2015. s početkom u 12 sati i trajanjem do večernjih sati.

U sklopu događaja “EXPerience The Day”, “EXP Algebra” će predstaviti prvi profesionalni gaming studio na području regije, a koji će i na dan događanja i u budućnosti omogućavati prijenos uživo (live stream) raznih turnira u računalnim igrama i drugih događaja u području rada udruge, obradu audio i video sadržaja i ostalih edukacijskih sadržaja vezanih uz IT, te produkciju originalnih sadržaja za YouTube kanal udruge. Visoko učilište Algebra opremilo je “EXPerience The Room” kako bi studenti ovog učilišta i ostali zainteresirani za područje obrade zvuka i videa imali na raspolaganju najsuvremeniju opremu. Udruga “EXP Algebra” također planira uspostaviti suradnju s hrvatskim studijima za razvoj računalnih igara.

U suradnji s udrugom Game Events i časopisom za kulturu računalnih igara, Reboot, “EXP Algebra” na isti dan organizira i kvalifikacije u igri “Counter Strike: Global Offensive”. Ovaj kvalifikacijski turnir namijenjen je svim gamerima koji žele osigurati svoje mjesto u finalima koja će se održati tijekom sajma InfoGamer u studenom, u Zagrebu. Zainteresirani gameri moraju se za kvalifikacijski turnir prijaviti najkasnije do 30. listopada putem web stranice http://www.expgaming.org/experience-the-day-2015/. Oni koji se žele prijaviti za posjet samom događaju “EXPerience The Day” trebaju poslati e-mail na contact@expgaming.org jer je broj mjesta ograničen. U prijavi je potrebno napisati imena i prezimena svih osoba koje će doći kao posjetitelji.

Posjetitelji koji odluče doći na “EXPerience The Day” također će moći uživati u gledanju ovih kvalifikacija uživo, što će biti demonstracija tek jedne od mogućnosti novog profesionalnog gamerskog studija. Na događaju se očekuju brojni gosti s hrvatske gaming scene, a kao posjetitelji su dobrodošli svi.

Sa shvaćanjem da su gaming i IT vrlo bliski, želimo ovim projektom približiti mladima srž Visokog Učilišta Algebra, priliku da se uči ono što se voli i voli ono što se uči. Želimo demonstrirati da zabava i profesionalnost nisu dva međusobno isključiva pojma, a da je učenje igra u nivoima koja nikada nema kraja. Kao gameri, poznajemo strast a kao studenti na Algebri, prepoznajemo kako ju predočiti ostatku svijeta.
– Kristina Đurek, predsjednica udruge “EXP Algebra”
Od osnivanja podupiremo, a sada i širimo zajedničke aktivnosti s Udrugom za promociju elektroničkog sporta ‘EXP Algebra’ ne samo zato što je gamerska scena izuzetno živa i zanimljiva, već i stoga što je područje razvoja računalnih igara, game development, u snažnoj uzlaznoj putanji. Nedavnim promjenama nekih naših kolegija ovo smo područje još čvršće integrirali u studijski program jer se u slučaju razvoja računalnih igara, gdje odličan posao radi nekoliko hrvatskih studija, radi o vrlo ozbiljnom globalnom biznisu i zanimljivom profesionalnom usmjerenju za studente računarstva. U tom će smislu i ovo opremanje profesionalnog gaming studija biti i dodatni iskorak kroz koji će naši studenti moći stjecati iskustvo iz ovog područja, kao i iz rada sa zvukom i videom, što naš studij multimedijskog računarstva čini još zanimljivijim.
– mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra

“EXPerience The Day” održava se 31. listopada 2015. s početkom u 12 sati u Visokom učilištu Algebra, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice), Zagreb. Više informacija o rasporedu događanja nalazi se na stranicama expgaming.org.

“EXPerience the Day” održava se u Zagrebu, u Visokom učilištu Algebra, 31. listopada 2015.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.