Eurocom Sky X9 – prijenosno računalo sa snagom stolnog računala

Fotografija članka: Eurocom Sky X9 – prijenosno računalo sa snagom stolnog računala

Oni koji se bolje razumiju u računala i konfiguracije znaju kako su stolna računala i dalje zakon – nude više snage po manjim cijenama. No, jedan se prijenosnik usudio pogaziti tu barijeru – Eurocom Sky X9.

Oglas

Činjenica je kako je granica između stolnih i prijenosnih računala, što se tiče hardverske konfiguracije, sve tanja. Ono po čemu se razlikuju je laptopovska prenosivost, a s druge strane prijenosnici su i dalje osjetno skuplji. Hoće li se i to promijeniti u bliskoj budućnosti? Moguće, iako su ti trendovi prilično spori.

U toj cijeloj priči pomaže i Nvidia koja je najavio kako će prijenosna računala nove generacije “nahraniti” sa svojim GeForce GTX 980 grafičkim karticama. Jedan od prvih koji će je dobiti je Eurocom Sky X9 gamersko prijenosno računalo. Hardverska je konfiguracija zaista moćna.

Eurocom Sky X9 ima vrlo moćan Intelov 4-jezgreni procesor potpuno nove generacije, Core i7-6700K, a koji radi na 4 GHz (u Turbo Boost modu na 4,2 GHz), uz 8 MB cache memorije. Razvijen je u 14-nanometarskoj tehnologiji, podržava DDR4 memorije (1866/2133 MHz), te ima integriranu Intel HD 530 grafiku na 350 MHz (u Turbo modu na 1,15 GHz).

Kupci će moći odlučiti žele li imati Full HD ekran (1920 x 1080 točaka) ili 4K ekran (3840 x 2160 točaka), a veličina ekrana je 17,3 inča. Što se dodatne grafike tiče, samo ćemo vas podsjetiti kako ima ugrađenu Nvidijinu GeForce GTX 980 grafičku karticu s čak 8 GB GDDR5 video memorije, više nego što neka računala imaju radne memorije.

Eurocom Sky X9 ima i vrhunski zvuk koji dolazi iz Sound Blaster X-Fi MB3 sustava, a vrhunac su i dva Onkyo zvučnika sa subwooferom. Uz tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem (koje se može podešavati), ugrađen je i 6-u-1 čitač memorijskih kartica, te dva gigabitna LAN RJ-45 ulaza koja ne dozvoljavaju nikakve slučajne probleme prilikom online igranja. Inače je prilično težak i robustan, oko 4,8 kilograma.

A cijena? A što mislite, sigurno nije jeftin. Ali nije niti toliko skup. Osnovna cijena Eurocom Sky X9 prijenosnika koji zaista ima snagu stolnog računala je 2.543$. Kažu kako gameri uopće ne pitaju za cijenu, tako da će se ovo prodavati samo od sebe, samo da je što više snage… :)

Kako rade video igre na ovom prijenosniku? Nemojte uopće pitati… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.