EU ulaže 22.000.000 € u Symbian

Fotografija članka: EU ulaže 22.000.000 € u Symbian

U slijedeće tri godine na SYMBEOSE će biti poslano ukupno 22.000.000 € ulaganja. Projektu Symbian Foundation pridružio se je konzorcij od 24 organizacije iz osam europskih zemalja. Među njima – programeri mobilnih usluga i aplikacija, dobavljači elektronike, mobilni operateri, sveučilišta i istraživački instituti. Naziv konzorcij SYMBEOSE, znači "Symbian – ugrađeni operacijski sustav za Europu". Još jedan dobar primjer se odnosi na novi koncepti za " cloud-computing ". Iako već postoji ogroman utjecaj na način na koji se sadržaj konzumira i uspijeva, tehničke osnove toga kako cloud computing bi trebao biti podržan za buduće mobilne uređaje još uvijek je slabo definiran. Core mogućnosti sustava u sklopu mobilne platforme općenito treba bolje razumjeti u smislu poboljšanja učinkovitosti platforme  i performanse oblak-based usluge. Stjecanje ovog razumijevanja i korištenje,  kako bi se poboljšala Symbian platforma, jedan  je od temeljnih ciljeva SYMBEOSE projekta.

Projekt će se graditi na principima otvorenog izvornog koda (open source). Moguće je da SYMBEOSE će pomoći razvoju Symbian OS za korištenje u novom području.
 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.