EU otvara dvije radijske frekvencije za 4G mreže

Fotografija članka: EU otvara dvije radijske frekvencije za 4G mreže

4G je sljedeća generacija bežičnog standarda za mobilne telefone, što uključuje Long Term Evolution (LTE) i svjetsku interoperabilnost za mikrovalni pristup (WiMAX). Naravno,  više je  napredna i brži od 3G i 2G standarda. 4G standard će dijeliti obje radio frekvencije s 3G i 2G standardima, bez uplitanja u rad.  4G je u središtu Digitalne agende EU-a i smatra se da  će podići konkurentnost EU na zajedničkom tržištu. 

Neelie Kroes, povjerenica EU, izjavila je :  "odluka otvara put za najnovije 4G mobilne uređaje da bi imali pristup radijskom spektru koji im je potreban za rad. Nova pravila će potaknuti velike brzine širokopojasnih usluge i poticati veće konkurencije".

Odluka je dio šire politike Komisije koja ima za cilj dovođenje interneta svim građanima u okviru EU. Prema posljednjim podacima, samo polovica građana EU koristi Internet na dnevnoj bazi.  Prema Europskoj komisiji, regulatornom tijelu EU, mobilna telefonije i interneta su kritične komponente, predstavljaju 5 % BDP-a, a tržišna vrijednost iznosi 660 milijardi eura godišnje.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.