EU ne vjeruje internet filtrima za roditelje

Fotografija članka: EU ne vjeruje internet filtrima za roditelje
Studija je obuhvatila 26 alata namijenjenih roditeljskoj kontroli za osobna računala, tri za konzole i  dva za mobilne telefone.  Cjelokupno gledajući, softver u 20% slučajeva propušta sadržaje koji promiču samoozljeđivanje (anoreksija i samoubojstvo).  
Tabela br 1:  Softver namijenjen  Windows platformi i opcije flitriranja za djecu do 12 godina. Brojčani stupanj klasifikacije kreće se od minimuma zaštite kao vrijednosti nula  do maksimale zaštite  stupnjevane brojčanom vrijednosti 4.
 
 
 
Istraživanje je također pokazalo da 31 % djece ima pristup internetu sa svojih mobilnih telefonima, dok četvrtina pristupa internetu putem igraćih konzola. Zanimljivo je da 70 % roditelja kaže da razgovaraju sa svojom djecom o njihovim aktivnosti na internetu i kako se ponašati prema drugima na internetu, 28 % koristi neke od filtra sadržaja namijenjenih djeci, i 24 % monitorira ili pratiti djecu dok su online. web pristupiti djece.

Tabela br 2:  Softver namijenjen  Windows platformi i opcije flitriranja za djecu  od 14 godina na dalje
 
 
Tabela br.3:
 
 Tabela br.4 :
 
 
"Naše istraživanje pokazuje da postoji premalo tehničkih pomagala da bi se s blokirali određeni kontakti, filtrirali neželjeni sadržaji ili  se izvijestilo o probleme kada se dogodi. Gdje ti alati postoje, sumnjamo da je premalo svijest o njima i kako ih koristiti.", izjavila  je Sonia Livingstone,  voditeljica projekta za EU.
 
 
Puni studij uz procjene pojedinih proizvoda prema platformama i dobne skupine dostupna je  .
 
 
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.