Essential PH-1 kasni sa isporukama; koliko će kupci još čekati?

Fotografija članka: Essential PH-1 kasni sa isporukama; koliko će kupci još čekati?

Kada je svjetlo dana ugledao prvi pametni telefon čovjeka po imenu Andy Rubin koji je svima nama jako dobro poznat kao otac Android operativnog sustava, obećano je kako će sa isporukama početi u roku od 30 dana.

Oglas

Ovih je 30 dana isteklo, a Essential PH-1 se još uvijek nije našao u rukama nestrpljivih kupaca. Kompanija se nije oglasila u vezi ovog problema tako da ne znamo koji razlog stoji iza takvog kašnjenja u isporukama. Ima li to veze sa nedavnom pričom kako kompanija Spigen optužuje Essential za kršenje intelektualnog vlasništva te traži od Rubinove kompanije da odustane od korištenja naziva „Essential“ kao svog zaštitnog znaka, jer je kompanija Spigen upravo taj izraz iskoristila kao svoj zaštitni znak koji je registriran u kolovozu prošle godine? Ili je možda problem u zalihama? Za sada nije poznato.

Inače, ovaj pametni telefon odlikuje prekrasan futuristički dizajn, ali i hardverska konfiguracija high-end klase. Tako se tu našao 5.7-inčni edge-to-edge ekran QHD rezolucije, Qualcomm Snapdragon 835 procesor u kombinaciji sa 4 GB radne i 128 GB interne pohrane te dvostruka stražnja 13 MP kamera i 8 MP prednja selfie kamera.

Tu je i baterija kapaciteta 3.040 mAh koja ima podršku za brzo punjenje te senzor otiska prsta, a kao operativni sustav koristi Android Nougat. Jako je zanimljiv odabir materijala od kojih je ovaj uređaj izrađen, a uključuje titan te keramički stražnji panel koji bi mu trebali omogućiti natprosječnu otpornost na padove i ogrebotine. Po pitanju opcija povezivanja Essential PH-1 donosi podršku za USB-Type C, Bluetooth 5.0, NFC i 4G LTE mreže.

Uređaj se još uvijek nalazi u fazi rezervacije, pa kome se da čekati naručiti ga može za cijenu od 699 američkih dolara.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.