Essential PH-1 futurističkog dizajna dostupan i u Europi?

Fotografija članka: Essential PH-1 futurističkog dizajna dostupan i u Europi?

U zadnje vrijeme dobivamo sve više informacija o novoosnovanoj kompaniji Essential čiji je osnivač i glavni izvršni direktor Andy Rubin, javnosti mnogo poznatiji kao otac Android operativnog sustava.

Oglas

Glavna zvijezda ove priče i dalje je kompanijin prvi pametni telefon naziva Essential PH-1 kojega odlikuje prekrasan futuristički dizajn i high-end specifikacije. Malo je reći da nam se prema dostupnim informacijama i slikama ovaj smartfon čini pravom malom revolucijom u svijetu dizajniranja pametnih telefona. Međutim, kompanija je upala u određene probleme, a kakve nije poznato.

Naime, nakon službene premijere koja se održala prije više od mjesec dana, Andy Rubin je obećao kako će se ovaj pametni telefon u roku od 30 dana početi isporučivati naručiteljima. Međutim taj je rok prošao, a ovog smartfona nigdje na vidiku, kao ni bilo kakve službene kompanijine izjave o razlozima ovakvog kašnjenja.

I dok Andy Rubin šuti, na Internetu su se pojavile nove informacije prema kojima se Essential PH-1 neće prodavati samo u Americi. Trenutno je Essential PH-1 dostupan za prednarudžbu samo u Americi, no šuška se kako će se ovaj high-end pametni telefon naći na svim većim tržištima svijeta, uključujući i Europu. Cijene izvan Amerike se ne spominju, no s obzirom da se tamo kod telekomunikacijskog operatera Sprint cijena Essential PH-1 pametnog telefona kreće oko 700 američkih dolara, za pretpostaviti je kako će u Europi, Japanu i drugim velikim tržištima ova cijena biti nešto veća.

Iako se veselimo ovom smartfonu u Europi, nije na odmet da se prvo uopće pojavi i u rukama američkih korisnika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.