eSpis, sustav za praćenje sudskih predmeta uveden na 60 sudova u RH

Fotografija članka: eSpis, sustav za praćenje sudskih predmeta uveden na 60 sudova u RH

Uvođenje sustava na hrvatske sudove započelo je u studenom 2008. godine.

Projekt će doprinijeti reformi hrvatskog pravosuđa te zatvaranju poglavlja 23 pregovora s Europs-kom unijom kroz povećanje učinkovitosti i transparentnosti pravosudnog sustava te većoj zaštiti prava hrvatskih građana. Usvajanje modernih tehnologija u pravosuđu preduvjet je za privlačenje kapitala investitora u Republiku Hrvatsku čime se stvara zdrava okolina za ekonomski rast i pris-tup EU.

Novi sustav za upravljanje sudskim predmetima omogućit će trenutan uvid sudovima u predmete tijekom sudskih postupaka. Također, smanjit će vrijeme trajanja sudskog postupka te omogućiti bržu razmjenu podataka među sudovima i optimizaciju troškova. Primjenom algoritma za auto-matsku dodjelu predmeta sucima, eSpis će imati antikorupcijski učinak te će povećati povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe.

Projekt omogućuje pouzdano, efikasno i održivo upravljanje sudom i sudskim postupkom, pobolj-šanje sudskih aktivnosti temeljenih na uvođenju modernih tehnologija te kontinuirani razvoj vješti-na sudaca i sudskih zaposlenika temeljeno na metodologiji eUčenja.

Sustav se temelji na otvorenim industrijskim standardima. Ministarstvo pravosuđa RH implemeti-ralo je infrastrukturu sustava u suradnji s tvrtkom IBM Hrvatska.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.