ESMOD i Royal College of Art: moda i tehnologija – torba za prijenosno računalo ne mora biti dosadna

Fotografija članka: ESMOD i Royal College of Art: moda i tehnologija – torba za prijenosno računalo ne mora biti dosadna

Dosadilo vam je sa sobom nositi nešto što nalikuje kutiji za alat? Je li ljepota vašeg novog, blistavog uređaja zasjenjena neprivlačnom, bezobličnom navlakom? Evo nekih zanimljivih rješenja.

Oglas

Tehnologija zadnjih godina ubrzava korak, a nama se čini da se dodatna oprema nekako vuče za njom.

Zbog toga je Intel od dviju najboljih europskih škola za modu i dizajn naručio niz inovativnih i elegantnih dizajna nadahnutih njegovom najnovijom linijom ultratankih i ultraresponzivnih mobilnih uređaja – uređaja Ultrabook™.

Nadareni studenti iz škola ESMOD (München) i Royal College of Art (London) stvorili su inovativne, elegantne, svestrane i funkcionalne dizajne za torbe kojih se ne bi posramile ni međunarodne modne piste. Fotografije deset dizajna koji su ušli u završni krug možete naći ovdje, a nadamo se da će nadahnuti nove komercijalne linije. Brošuru sa dizajnima i njihovih autora možete naći ovdje.

“Organic surface” autorice Julije Thomas (Royal College of Art), “Secret” autorice Christine von Reden (ESMOD), “Breathair bag” autorice Maiko Takeda (Royal College of Art)  i “Disguise” autorice Cornelije Gruber (ESMOD).

Ingo Brack iz münchenske škole za modu Esmod izjavio je: “Tehnologija je danas neizostavan dio našeg imidža i profila – svi sa sobom nosimo vlastiti komadić tehnologije, a to u nama stvara želju za dodatnom opremom kojom ćemo nadopuniti i poboljšati imidž. Naši su studenti maksimalno iskoristili početni zadatak i osmislili istinski uzbudljive dizajne koji imaju konkretan komercijalni potencijal.”

Heather Holford, modna mentorica u londonskoj školi Royal College of Art, izjavila je: “Projekt torbi za Ultrabook bio je uzbudljiv jer je početni zadatak bio vrlo otvoren i ostavljao je studentima prostora za kreativnost. Studenti su koristili nove materijale i oblike te pristupili zadatku s gledišta potreba korisnika. Neki su dizajni nadahnuti lokalnom baštinom i umjetničkim pokretima, što ovu kolekciju čini iznimno raznovrsnom.”

“Inovacija u svijetu tehnologije sve se više temelji na korisničkom doživljaju. Drugim riječima, najprije razmišljamo o tome u čemu bi korisnici uživali, koje su im želje i potrebe te kako će im se nova tehnologija uklopiti u ostale aspekte života, a tek tada dizajniramo proizvod. Dodatna oprema dopunjuje korisnički doživljaj te je njegov vrlo važan dio, osobito danas, kada je tehnologija tako sveprisutna i intimno prepletena s našim svakodnevnim životom te čini neizostavan dio našeg osobnog imidža”, izjavila je Wendy March, glavna dizajnerica u Intelovu laboratoriju za istraživanje interakcije i  korisničkih doživljaja.

Intel je koncept torbe za Ultrabook prvi put predstavio na ovogodišnjem sajmu CeBIT, kada je Michael Michalsky predstavio svoju kolekciju torbi za Ultrabook, dostupnu na stranici .

Pet najboljih RCA-ovih dizajna:
– Ultra Geek Chic autorica Beatrice Larkin i Caterine Belluardo
– Ultra Series, Ghost in the Shell autorice Elene Blank
– Breathair bag autorice Maiko Takede
– Organic surface autorice Julije Thomas
– String bag autorica Yijing Zhang i Rachel Chang

Pet najboljih ESMOD-ovih dizajna:
– Paradox autorice Valeske Macek
– Secret autorice Christine von Reden
– Metallic Romance autorice Corine Gruber
– Disguise autorice Cornelije Gruber
– Old-school backpack autorice Marine Kathan

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.