eSKills Week – drugu godinu za redom održava se Nacionalni ICT tjedan 2013

Fotografija članka: eSKills Week – drugu godinu za redom održava se Nacionalni ICT tjedan 2013

Poznato je kako je ICT je danas nužnost i preduvjet za razvoj konkurentnog i inovativnog gospodarstva. Svrha i ovog projekta je podizanje svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unaprijeđenija informatičkih i računalnih vještina te promocije ICT karijera i zanimanja.

Oglas

Nacionalni ICT tjedan (eSKills Week) je inicijativa je koja  se organizira drugu godinu za redom, a koja će se trajati od 8. do 12. travnja 2013. g. Glavni partneri projekta ove su godine su FER, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Moj Posao, Tehničko Veleučilište Zagreb te Visoka škola za primijenjeno računarstvo „Algebra“. Tjedan se odvija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Nacionalni ICT tjedan usmjeren je prvenstveno na podizanje svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičkih i digitalnih vještina, a koje su danas nužan preduvjet za izgradnju inovativnog gospodarstva. Cilj je ove inicijative, kroz razne aktivnosti, događaje, tribine i javne nastupe; koji će se dešavati tijekom spomenutog tjedna, obilježiti važnost ulaganja u razvoj informatičkih vještina i kontinuirano rastuću potražnju za radnom snagom koja posjeduje informatičke vještine te promovirati ICT industriju. Bez računalne pismenosti danas je nezamislivo govoriti o izgradnji konkurentnog ili inovativnog gospodarstva, a u sklopu tjedna također se  promovira cjelokupna ICT industrija te ICT karijere i zanimanja.

Svrha kampanje je informirati učenike, studente, mlade stručnjake, poduzetnike, poslodavce te kreatore politika o nizu mogućnosti koje informatička pismenost i ICT zanimanja nude te podići svijest javnosti o važnosti kontinuiranog ulaganja u obrazovanje, osposobljavanje radne snage te prednosti podizanja i razvoja informatičkih vještina. Kampanja naglašava rastuću potrebu za kvalificiranim ICT korisnicima i stručnjacima, kao i niz mogućnosti koje ICT povezana zanimanja nude, a bez kojih se danas ne mogu graditi buduća konkurentna gospodarstva.

U našem možete pronaći dodatne detalje o ovom događaju (vrijeme, lokacija, Google mapa,…).

eSkills 2013 logo 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.