eSkills: otvoren natječaj za Europsku nagradu za digitalne vještine

Fotografija članka: eSkills: otvoren natječaj za Europsku nagradu za digitalne vještine

Natječaj je otvoren za sve institucije, udruge i inicijative, kako iz javnog tako i iz privatnog sektora, koje svojim projektom rade na razvoju i usavršavanju digitalnih vještina među građanima.

Oglas

Europska komisija, nositelj eSkills inicijative na europskoj razini, otvorila je natječaj za Europsku nagradu za digitalne vještine (European Digital Skills Award) kojom želi nagraditi i promicati projekte usmjerene na razvoj digitalnih kompetencija za rad i život u Europi.

Nagradom se želi identificirati projekte koji su postigli značajan i mjerljiv utjecaj na razvoj digitalnih vještina u svojoj sredini te ih je moguće prilagoditi i primijeniti i na druge regije ili sektore.

Natječaj je otvoren za sve projekte, bez obzira na njihovu lokaciju ili tip organizacije koja je u njega uključena – od nacionalnih ili lokalnih javnih institucija, tvrtki, obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva ili neke kombinacije tih organizacija.

Dobitnici će biti nagrađeni u četiri kategorije:
–    Digitalne vještine za sve – za projekte koji potiču razvoj digitalnih vještina kod svih građana
–    Digitalne vještine za radno aktivne – za razvoj digitalnih vještina za rad u digitalnoj ekonomiji (prekvalifikacija ili dokvalifikacija zaposlenih ili nezaposlenih, savjetovanja za razvoj karijera)
–    Za bolje i kvalificiranije ICT profesionalce u Europi – za razvoj naprednih digitalnih vještina kod ICT profesionalaca u svim industrijama
–    Digitalne vještine u obrazovanju – za transformaciju učenja i podučavanja digitalnih vještina u cjeloživotnom obrazovanju, uključujući i obrazovanje učitelja i profesora.

Pozivamo sve zainteresirane institucije i organizacije da se prijave do 30. listopada 2016. godine popunjavanjem objavljene na stranicama .

Sve prijavljene projekte ocjenjivat će žiri koji se sastoji od pet stručnjaka za digitalne vještine, a poseban će naglasak biti na tome kakav je utjecaj na razvoj digitalnih vještina imao projekt, njegova skalabilnost, mogućnost primjene i učinkovitost.

Finalisti će svoje projekte predstaviti na zajedničkoj konferenciji te će ih Europska komisija predstaviti u medijima, na svojoj web stranici i u newsletterima. Nagrade u svim kategorijama biti će dodijeljene 1. prosinca 2016. u Bruxellesu tijekom nastupne konferencije .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.