eSkills for Jobs – skup Mobile Challegne – Lessons Learned studente i programere

Fotografija članka: eSkills for Jobs – skup Mobile Challegne – Lessons Learned studente i  programere

Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu zainteresirani su studenti na konkretnim primjerima razvoja mobilnih aplikacija mogli vidjeti što se sve može postići kada postoji volja, inicijativa i želja za izvrsnošću.

Oglas

Studenti-programeri mobilnih aplikacija i njihovi kolege koji se do sada nisu imali prilike izravno okušati u razvoju takvih proizvoda jučer su se na skupu pod nazivom „Mobile Challenge – Lessons Learned“ okupili u Maloj dvorani Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ). Na njemu su zajedno s predavačima i mentorima „utvrdili lekciju“ i usvojili niz korisnih informacija i savjeta vezano uz studiranje, programiranje, istraživanje te, općenito, stjecanje izvrsnosti na područjima od značaja za njihovo buduće zaposlenje.

Uz Vjerana Bušelića, mentora „TVZ Mobile Challenge Cup“ natjecanja te domaćina i voditelja tribine Karijernog savjetovanja, predavanje je održao i Ivica Penić, voditelj i pokretač Mariviam Poslovne Akademije. Bušelić je studentima pružio niz korisnih savjeta vezano uz prepoznavanje potencijalnih problema, kao i njihovih uzroka, učinaka i posljedica – bez obzira na to radi li se o učenju ili provođenju poslovnih projekata – dok se Penić usredotočio na konkretne postupke i upute vezano uz provjeru proizvoda i usluga, kao i vlastitih profesionalnih znanja i sposobnosti koju bi studenti trebali provesti prije no što zakorače na komercijalno tržište.

eSkills for Jobs - skup Mobile Challegne - Lessons Learned studente i  programere

Naime, u navedenom natjecanju je učestvovalo 280 studenata, od kojih je čak 15 pod budnim nadzorom mentora iz dvadesetak poslovnih tvrtki koje su aktivno pratile i podržavale natjecanje, izradilo vrlo kvalitetne aplikacije te tako zaslužilo sudjelovanje u završnici natjecanja koje se održalo sredinom prošlog mjeseca. Na večerašnjem skupu su stečena iskustva podijeljena s kolegama.

Ovaj i naredni skupovi i natjecanja u organizaciji TVZ-a održavaju se u sklopu inicijative „eSkills for Jobs 2014“ projekta Europske komsije  s ciljem preokretanja iznimno loših trendova među mladima i podizanja svijesti o inženjerskim, prvenstveno računarskim i informatičkim zanimanjima. Više informacija o eSkills projektu potražite na internetskim stranicama na adresi .

eSkills for Jobs - skup Mobile Challegne - Lessons Learned studente i programere

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.