Ericsson Nikola Tesla, CARNet, i Školska knjiga podijelili iskustva o HP-ovoj tehnologiji

Fotografija članka: Ericsson Nikola Tesla, CARNet, i Školska knjiga podijelili iskustva o HP-ovoj tehnologiji

Na nedavno održanom seminaru stručnjaci iz Hewlett-Packarda, zajedno sa korisnicima i partnerima, predstavili su nova HP mrežna rješenja. Svoja iskustva s HP tehnologijom podijelili su predstavnici tvrtki Ericsson Nikola Tesla, CARNet, Partner banka i Školska knjiga.

Oglas

Jedan on najvećih izazova današnjeg poslovanja jesu mogućnosti koje nudi nova tehnologija. Mobilnost i velika količina podataka sa sobom donosi i sigurnosne probleme kojima je potrebno pametno pristupiti. Prijenosna računala, osobna računala, pametni mobiteli, pad-ovi, pristupanje podacima od doma, sve to znači da je današnje poslovanje, da bi udovoljilo konačnim korisnicima proizvoda i usluga, vrlo kompleksno. Zaposlenici pristupaju velikim količinama podataka potrebnim za svakodnevno poslovanje, a ti podaci moraju biti dostupni odmah i sad. Iskustva također pokazuju kako skoro svaka kompanija ima različite uređaje različitih proizvođača i svaki od njih ima svoj sustav za upravljanje. U praksi to može značiti previše pojedinačnih alata za upravljanje mrežom, od kojih svaki upravlja samo pojedinim uređajima odnosno tehnologijama.

Rješenje u takvoj situaciji je odabir tehnologija i sustava za upravljanje mrežom koji:
•    rješavaju poslovne izazove (rješavaju konkretne zahtjeve korisnika),
•    ne zahtijevaju veliku investiciju i
•    podržavaju uređaje i tehnologiju velikog broja različitih proizvođača.

„HP mrežna rješenja osvojila su drugo mjesto u svijetu čime je potvrđeno da možemo udovoljiti najkompleksnijim potrebama velikih, srednje velikih i malih korisnika, sve od jezgre podatkovnog centra do malih udaljenih ureda,“ rekao je Igor Grčić, prodajni specijalist za mrežna rješenja iz Hewlett-Packarda. „ Sve je objedinjeno kroz jedinstveno rješenje koje pruža konzistentnost upravljanja cijelom mrežom. Cilj nam je uz suradnju sa korisnicima i partnerima preobraziti industriju umrežavanja, a seminarima poput ovog, još smo jedan korak bliže tome cilju.“

Na seminaru korisnici su predstavili svoja iskustva s HP rješenjima i proizvodima:
•    Intelligent Management Center – HP alat za jednostavno i brzo upravljanje mrežnom infrastrukturom koji podržava uređaje kod više od 30 proizvođača mrežne opreme
•    Intelligent Resilient Framework – HP tehnologija za povezivanje više HP mrežnih uređaja u jednu logičku cjelinu kako bi se poboljšale performanse i olakšalo upravljanje mrežom
•    HP router 6600 – Hp router više kategorije te iskustva pri implementaciji u CARNet-u
•    HP FlexNetwork arhitektura za srednje poduzetništvo – HP mrežna rješenja i proizvodi prilagođeni za srednje velika poduzeća
„HP Intelligent Management Center (IMC) rješenje vrlo jednostavno je integrirano u postojeće okruženje od preko 150 aktivnih uređaja mrežne opreme raznih proizvođača. Korištenjem IMC-a dobili smo efikasan sustav upravljanja mrežnom okolinom koji kontrolira i nadzire aktivni rad mrežnog segmenta, a istodobno smanjuje potrebu za stalnom administracijom promjena,“ izjavila je Sandra Živković, partner menadžer iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Osim predstavnika Ericsson Nikola Tesla, svoja iskustva s HP-ovom tehnologijom predstavili su i CARNet, Partner banka i Školska knjiga, a sudjelovali su i HP-ovi partneri Storm Computers, Euro Computer Systems, Megatred poslovna rješenja i Atos IT Solutions and Services.

HP-ov ključni događaj za klijente u Europi, Bliskom Istoku i Africi, HP Discover, održava se od 4. do 6. prosinca 2012. u Frankfurtu, Njemačka.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.