Ericsson i Qualcomm svojim rješenjem povećavaju autonomiju baterija smartphonea

Fotografija članka: Ericsson i Qualcomm svojim rješenjem povećavaju autonomiju baterija smartphonea

Brzi rast broja smartphone i korištenje njihovih aplikacija i servisa čine mreže operatera preopterećenim, i to je ozbiljan problem.
Vjerojatno su vam prvo na misao pale velike YouTube datoteke kao uzrok problemima, ali nije samo problem u velikim datotekama.

Oglas

Uređaji i mreže se također moraju nositi sa stalnim potocima malih stvari, kao što su push upozorenja, IM ili ažuriranja na društvenim mrežama. Kao rezultat toga, operatori imaju sve više i više malih paketa podatkovnog prometa, od kojih su 60% manji od kilobajta. Ali, upravo ti mali podaci, odnosno njihova količina stvaraju probleme na mreži.

Sada su tvrtke Ericsson i Qualcomm tehnologije, uspješno završile i testirale prvi svjetski integrirani mrežni čipset koji omogućuju nositeljima koristiti 3GPP standardne značajke, kao što je HS Fach, E-Fach i EU DRX. Te značajke ne samo da će smanjiti opterećenje mreže i pružiti bolju uslugu, one će smanjiti potrošnju energije pohranjene u baterijama korisničkih smartphonea. HS Fach, E-Fach (downlink i uplink) smanjuju signalizaciju, poboljšavaju propusnost kapaciteta i brže obrađuju informacije, dok NG DRX značajka štedi energiju baterije uređaja. Zajedno, oni mogu potaknuti vrijeme odziva od dva do četiri puta. Ove funkcije u narednim mjesecima će biti komercijalno dostupne u setovima  QTI sustava.

 

Sada još pogledajte zanimljivu statistiku koju su napravili dečki iz Root Uninstaller tima,  koja pokazuje android  uređaje koji  imaju najbolju a koji najlošiju autonomiju baterije.  Mjerenja su provedena korištenjem  

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.