Ericsson: biometrijski smartfoni postaju novi trend u 2014

Fotografija članka: Ericsson: biometrijski smartfoni postaju novi trend u 2014

Biometrijski smartfoni mogli bi vrlo lako postati novi trend u mobilnom tržištu sljedeće godine, predviđanja su švedske tvrtke . Nakon što  su Motorola Atrix 2011 godine  i ove godine iPhone 5S,  plasirani na tržište s biometrijskim senzorom otiska prsta, nitko više ne sumnja da će drugi proizvođači krenuti implementirati biometriju u svoje modele. Osobito Samsung, koji neslužbeno najavljuje da rade na svom rješenju biometrijskog otiska prsta. 

Oglas

Tvrtka Ericsson ConsumerLab,  nije nasumice došla do zaključka da biometrijski smartfoni će biti trend u 2014. Proveli su istraživanje na 100 000 ispitanika u više od 40 zemalja svijeta.

Ericsson: biometrijski smartfoni postaju novi trend u 2014 01

Prema istraživanju, više od polovice (52%) ispitanika, želi koristiti sustav otiska prsta za otključavanje smartfona, umjesto lozinke. Još 48% korisnika ne bi imalo ništa protiv da njihov smartfon skenira mrežnicu za identifikaciju. Kompletne rezultate istraživanja tvrtke Ericsson možete pronači i pročitati

Ericsson: biometrijski smartfoni postaju novi trend u 2014 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.