Epsonu dvije nagrade za 2008. godinu

Fotografija članka: Epsonu dvije nagrade za 2008. godinu

Tvrtka Epson, predvodnica u području digitalnog imaginga, osvojila je dva priznanja na dodjeli najpoznatijih europskih nagrada za proizvode iz područja fotografije i imaginga, TIPA (Technical Image Press Association). Epsonov pisač Stylus Photo R1900 za A3 fotografije proglašen je najboljim profesionalnim pisačem za fotografije u Europi za 2008. godinu, dok je Epsonov vodeći proizvod, pisač za fotografije širokog formata Stylus Pro 11880, proglašen najboljim pisačem za velike formate u Europi za 2008. godinu.

Udruga TIPA u okuplja 31 časopis iz dvanaest država i predstavlja najveću i najutjecajniju organizaciju čiji su članovi stručnjaci iz područja fotografije i imaginga. Jednom godišnje renomirani stručnjaci u žiriju za dodjelu nagrada TIPA glasuju za najbolje proizvode u području digitalnih slika u Europi. Dva vrijedna priznanja osvojena ove godine nastavljaju se na dosadašnje uspjehe tvrtke Epson na godišnjim dodjelama TIPA nagrada.

Barbara Kuhr, voditeljica Strateškog marketinga za tvrtku Epson u Europi, ovom je prigodom izjavila: “Epsonova dvostruka pobjeda na dodjeli nagrada TIPA daje nam još jedan razlog za slavlje u 2008. godini. Tvrtka Epson je i u svojoj prošlosti imala brojne revolucionarne fotografske proizvode, a ovogodišnje nagrade potvrda su vodeće pozicije kompanije u podmirivanju potreba svojih kupaca i razvoju vrhunskih proizvoda. Tvrtka Epson je s veseljem dočekala ove najnovije nagrade i ostaje predana ideji o stalnom unaprjeđivanju tehnologije izrade slika u budućnosti.”

Tvrtka Epson osvojila je nagradu za najbolji profesionalni pisač za fotografije već drugu godinu zaredom pri čemu je stručni žiri izdvojio nekoliko ključnih značajki koje izdvajaju Epsonov pisač Stylus Photo R1900 od konkurencije. Među tim značajkama je sedam odvojenih boja za ispis, sposobnost produciranja slika do širine od 13 inča na širokom rasponu medija, visokosjajni foto papira te mediji fine teksture i glava pisača sa 1440 mlaznica koja omogućuje razlučivost od 5760×1440 dpi.

Žiri TIPA nagrade također je naveo da: “Epsonov novi UltraChrome™ sustav tinte daje širi raspon nijansi za prirodnu boju kože fotografiranih osoba, a glatki, visoki sjaj u završnim fazama izrade daje slikama vrhunski izgled i osjećaj. Dodatne crvene i narančaste tinte doprinose poboljšanoj vedrini boja.”

Kontinuirana ulaganja tvrtke Epson u printersku tehnologiju za velike formate dobila su priznanje dodjelom nagrade za najbolji pisač za fotografije velikog formata koja je dodijeljena proizvodu Epson Stylus Pro 11880. Stručni žiri obrazložio je nagradu: “Epson Stylus Pro 11880 je pisač za profesionalnu upotrebu namijenjen ispisu velikih formata, uključujući umjetničke slike, fotografije i probne otiske. Epson Ultrachrome™ K3 Vivid Magenta Ink tehnologija osigurava dvije nove magenta tinte što omogućuje precizniju reprodukciju boje, naročito kod crvenih i plavih nijansi koje je teško reproducirati.” Žiri je također prepoznao prednosti Micro Piezo Thin-Film glave pisača koja izbacuje otprilike 40 tisuća kapi tinte u sekundi, što omogućuje veliku brzinu i visoku razlučivost ispisa.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.