Epson: tri TIPA nagrade za Stylus Photo PX800FW, Stylus Pro GS6000 i EH-TW5000

Fotografija članka: Epson: tri TIPA nagrade za Stylus Photo PX800FW, Stylus Pro GS6000 i EH-TW5000

Epson: tri TIPA nagrade za Stylus Photo PX800FW, Stylus Pro GS6000 i EH-TW5000

Epson je osvojila tri nagrade na dodjeli prestižnih europskih priznanja za proizvode iz područja fotografije i slikovnog tiska, nagrade udruge TIPA (Technical Image Press Association).

Udruga TIPA u okuplja 29 časopisa iz trinaest država te spada među najveće i najutjecajnije organizacije u području fotografije i slikovnog tiska u svijetu. Svake godine urednici iz udruge TIPA glasuju za najbolje proizvode plasirane na europskom tržištu u posljednjih 12 mjeseci, uzimajući u obzir inovativnost, upotrebu najsuvremenijih tehnologija, dizajn i ergonomiju, jednostavnost upotrebe i, što je bitno u današnjem gospodarskom okruženju, odnos između cijene i kvalitete. Tri vrijedna priznanja osvojena ove godine nastavljaju se na dosadašnje uspjehe tvrtke Epson na godišnjim dodjelama TIPA nagrada.

Epsonov pisač Stylus Photo PX800FW, ‘sve-u-jedan’ A4 pisač visoke rezolucije koji ima faks, automatski ulagač dokumenata i Wi-Fi, proglašen je najboljim višenamjenskim pisačem za fotografije u 2009. godini. članove žirija posebno je dojmio “crn elegantan dizajn i ekran osjetljiv na dodir, što daje uređaju ultra moderan izgled”. Također su istaknuli da “Stylus Photo PX800FW osigurava veću kvalitetu fotografija od onih izrađenih u studiju”.

Epson: tri TIPA nagrade za Stylus Photo PX800FW, Stylus Pro GS6000 i EH-TW5000

Epsonova tehnologija ispisa za velike formate nagrađena je drugu godinu zaredom: ove godine u kategoriji najboljeg pisača za velike formate u Europi nagradu je osvojio Epsonov pisač Stylus Pro GS6000. članovi žirija obrazložili su nagradu: “Epsonov profesionalni pisač za velike formate Stylus Pro GS6000 s osmobojnim kompletom tinte osigurava dugotrajnu kvalitetu ispisa širine do 64” i omogućuje ispis tiskovina za vanjsku i unutarnju primjenu kao i ispis na medije sa ili bez premaza poput vinila. Podržava rezoluciju ispisa do 1440×1440 dpi te brzinu ispisa koja dostiže 25m2/h za izvrsnu kvalitetu i produktivnost. Uz Epsonove UltraChrome™ GS tinte, pisač Stylus Pro GS6000 omogućuje širi raspon boja iz osmobojnog kompleta tinti i veliku efikasnost zahvaljujući praktičnim spremnicima zapremine 950 ml”.

Epson: tri TIPA nagrade za Stylus Photo PX800FW, Stylus Pro GS6000 i EH-TW5000

Projektor EH-TW5000 proglašen je najboljim profesionalnim projektorom za fotografije u 2009. godini. Uz impresivan omjer kontrasta 75000:1 i najnaprednije vrhunske značajke, ovaj projektor donosi korisnicima najbolji doživljaj kućnog kina visoke razlučivosti (1080p). članovi žirija u obrazloženju su istaknuli: “Epson postiže nevjerojatan omjer kontrasta od 75000:1, zahvaljujući novim D7 C² Fine pločama, naprednoj DeepBlack tehnologiji i poboljšanim značajkama E-TORL lampe kako bi se smanjio gubitak svjetlosti i osigurala dubina crnih tonova”. članovi žirija također su prepoznali prednosti Epsonove inovativne 3LCD tehnologije, zahvaljujući kojoj Epsonov projektor EH-TW5000 nudi svjetliju sliku, točniju reprodukciju boja i finije nijanse sive boje.

Epson: tri TIPA nagrade za Stylus Photo PX800FW, Stylus Pro GS6000 i EH-TW5000

Udruga TIPA
TIPA (Technical Image Press Association) u svom članstvu okuplja 29 časopisa iz područja fotografije i slikovnog tiska iz 13 država. Udruga je široj javnosti poznata po svojim godišnjim nagradama i prepoznatljivom plavom logu, koji uživaju veliki međunarodni ugled. Uzimajući u obzir inovativnost, ergonomiju, dizajn, jednostavnost upotrebe, učinkovitost, odnos između cijene i kvalitete, kao i druge elemente, urednici-članovi udruge TIPA od 1991. godine dodjeljuju TIPA nagrade proizvodima iz područja fotografije i slikovnog tiska u raznim kategorijama, kako bi pomogli profesionalcima i zaljubljenicima u fotografiranje prilikom donošenja odluka o kupnji. Pored toga, udruga TIPA također provodi ispitivanja među čitateljima časopisa koji su članovi udruge, posjećuje tvrtke i tvornice diljem svijeta i održava kontakte sa stručnjacima koji se bave istraživanjem i razvojem kako bi pratila razvoj tehnologije u ovom području.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.