Epson razvio tehnologiju bežičnog prijenosa energije

Fotografija članka: Epson razvio tehnologiju bežičnog prijenosa energije

Modul se temelji na Epsonovoj tehnologiji koja omogućuje izuzetno učinkovit (do 70 posto) bežični prijenos energije. Budući da su sve komponente koje su potrebne za bežični prijenos energije sadržane u modulu, proizvod je jednostavan za instalaciju.

Spomenuti proizvod sastoji se od odašiljača (primarni modul: S4E96400) i prijemnika energije (sekundarni modul: S4E96401). Korištenjem ta dva modula u kompletu moguć je prijenos energije od 2,5 W (5 V/500 mA). Tanka zavojnica koja se koristi za prijenos energije sadržana je u izuzetno tankoj sekundarnoj jedinici za zavojnicu, debljine svega 0,8 mm. Elektromagnetska zaštita smještena na naličju površine prijenosnika u svakom modulu smanjuje interferenciju s drugim elektroničkim komponentama unutar istog uređaja.
Modul nudi široki raspon sigurnosnih značajki. Ugrađena detekcija metala (detekcija strane materije), sekundarna detekcija (provjera ID-a) i automatski prekid u slučaju prevelikog napona ili previsoke temperature (funkcija detekcije temperature) donose korisnicima napredne mjere sigurnosti.

Razvojem novih bežičnih uređaja raste i potražnja za bežičnim prijenosom energije. Ovaj proizvod eliminira probleme vezane uz konvencionalnu opskrbu energijom iz vanjskih izvora, kao što su problemi nastali zbog dotrajalosti opreme ili nedostatna opskrba energijom zbog loših veza. Korisnici ovaj proizvod također mogu koristiti za bežično punjenje uređaja koji su se prije mogli puniti isključivo konvencionalnim punjačima. Štoviše, ovaj se modul može iskoristiti kod kreiranja novih, sofisticiranijih uređaja, budući da nema potrebe za ugradnjom priključaka za opskrbu energijom s vanjske strane uređaja.

Osim 0,5-vatne jedinice koja je već u masovnoj proizvodnji i nove 2,5-vatne jedinice predstavljene danas, tvrtka Epson će nastaviti podmirivati potrebe tržišta primjenjujući svoju tehnologiju bežičnog prijenosa energije u proizvodnji širokog spektra modula različitih raspona.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.