Epson predstavlja 10 trikova s kojima ćete napraviti savršeni božićni foto album

Fotografija članka: Epson predstavlja 10 trikova s kojima ćete napraviti savršeni božićni foto album

Kako fotografirati? Kako napraviti bolju fotku? Kako podesiti fotoaparat? Usavršite svoje fotografske vještine u blagdanskom razdoblju uz Epsonove savjete.

Oglas

Današnji uređaji i tehnologije omogućavaju vrlo jednostavno kreiranje božićnih foto albuma koji će godinama ostati u obitelji i nositi uspomenu na vrijeme blagdana. Novi Epsonovi višenamjenski uređaji i pisači u kombinaciji s Claria tintama i originalnim foto papirima omogućavaju ispis fotografija kvalitete bolje od laboratorijske, izdržljivih i dugotrajnih.

Uz ovih deset trikova jednostavno ćete napraviti božićni foto album za pamćenje. Proučite ih i primijenite u svom “fotkanju”, vidjet ćete kako su vam fotografije odjednom bolje!

1. Tijekom dana napravite čim veći broj fotografija – iznenadit ćete se kako jedna spontana fotografija može biti bolja od deset namještenih i to bez napora organizacije poziranja svih ukućana.

2. Eksperimentirajte s fotografiranjem u eksterijeru, te noćnim i makro fotografijama – ako izbliza ulovite jednu od kuglica na boru, u kojoj se ogledavaju članovi obitelji, to može donijeti veliki kreativni skok u vašoj fotografiji.

3. Okupite čim više članova obitelji za pravu obiteljsku fotografiju – sjećate li se školskih fotografija? U prvom redu su oni najmanji, a oni veći su iza njih. Nitko nije ostao izvan kadra.

4. Pripremite dovoljno baterija, memorijskih kartica, tinte i papira – ne propustite jedinstvenu priliku samo zato jer je slika božićnog kolača zauzela posljednji slobodan prostor na memorijskoj kartici ili ste potrošili tintu i papir prije nego što ste dovršili ispis božićnog albuma.

5. Planirajte dan – napravite mini raspored za idealne fotografije, za koje znate da ih želite snimiti: Božićnu večeru, čitavu obitelj ispred božićne jelke, pa čak i one koji zaspu nakon božićne večere.

6. Nemojte se držati plana – ne bojte se odstupiti od svog plana i ne brinite ako ste propustili prilike za fotografiranje. Božić je! Pravila se bacaju kroz prozor u ovo doba godine.

7. Uokvirite svoje fotografije – budite kreativni i koristite predmete u prvom planu i u pozadini kako biste na taj način „uokvirili“ uokviriti vaše foto modele.

8. Shema boja – zašto ne stvoriti shemu boja za nekoliko fotografija s toplim zelenim i crvenim blagdanskim nijansama. Ili bijele i plave za ledene, snijegom pokrivene fotografije eksterijera.

9. Iskoristite tehnologiju – Većina današnjih foto aparata nudi podešavanje ekspozicije, pa uz malo eksperimentiranja možete izaći iz okvira konvencionalne fotografije. Zašto ne iskoristiti sepia filter za romantične trenutke Božića, ili primjerice i ispisati crno bijele fotografije za naglašavanje elegancije svečanog trenutka?

10. Zatišje pred oluju – prije nego što započne „kaos“ blagdanskoga dana, snimite nekoliko fotografija kojima ćete dokumentirati predan rad obitelji. Božićne ukrase na jelki, specijalitete na blagdanskoj trpezi…

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti korisni te želimo našim korisnicima čestit Božić i sretnu Novu godinu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.