Epson PaperLab – sustav recikliranja uredskog papira dolazi u Europu

Fotografija članka: Epson PaperLab – sustav recikliranja uredskog papira dolazi u Europu

Cjelovito Epson PaperLab rješenje donosi revoluciju “suhog”“ recikliranja otpadnog papira u uredu.

Oglas

Tvrtka Epson, globalni lider u tehnologiji i inovaciji, slijedeće godine predstavit će rješenje PaperLab po prvi puta Europi. PaperLab je prvi kompaktni uredski sustav za proizvodnju (recikliranje) papira koji proizvodi nove listove iz sigurno usitnjenog otpadnog papira uz minimalnu potrošnju vode.

Koncept rješenja PaperLab premijerno će biti predstavljen na sajmu CeBIT (Hannover, 20. – 24. ožujka), u sklopu šire demonstracije Epsonove najnovije inovativne, ekološki prihvatljive i precizne tehnologije za urede. Minoru Usui, globalni predsjednik korporacije Epson, na CeBITu će predstaviti rješenje PaperLab te novi asortiman inovativne tehnologije za radno mjesto.

Sustav PaperLab omogućava tvrtkama i organizacijama produkciju papira u različitim formatima, debljinama i ostalim varijacijama, u rasponu od standardnog uredskog papira do papira za posjetnice, mirisnog i papira u boji.

Tvrtka Epson već je poduzela velike korake u smislu smanjenja utjecaja na okoliš kako svojih proizvoda tako i svojih proizvodnih procesa. Prema Epsonovom izvješću o održivom razvoju u fiskalnoj godini 2015. (od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016.) tvrtka je ostvarila 43-postotno smanjenje emisija ugljikovog dioksida te 33-postotno smanjenje otpada i 55-postotno smanjenje potrošnje vode.

Značajke sustava PaperLab

1.     Proces recikliranja u uredu
Reciklaža papira je opsežan postupak koji zahtijeva prijevoz odbačenog papira iz ureda do pogona. Rješenje PaperLab skraćuje postupak jer smješta proces recikliranja u ured korisnika.

2.    Sigurno uništavanje povjerljivih dokumenata
Do sada su tvrtke morale plaćati uslugu odstranjivanja povjerljivih dokumenata ili ih same uništavati. S rješenjem PaperLab tvrtke mogu same u uredu odstraniti povjerljive dokumente umjesto da ih isporučuju podugovaraču. PaperLab rastavlja listove papira u vlakna te tako u potpunosti uništava informacije.

3.    Brza produkcija različitih vrsta papira
PaperLab izbacuje prvi novi list papira već nakon oko tri minute po umetanju otpadnog papira i pritiskanja tipke “Start“. Sustav može proizvesti oko 14 listova papira A4 u minuti, ili oko 6720 listova u osam sati rada.
Korisnici mogu proizvoditi različite vrste papira, od uredskih listova u formatu A4 i A3 (u različitim debljinama) do posjetnica, papira u boji pa čak i mirisnog papira.

4.    Smanjeni utjecaj na okoliš
PaperLab proizvodi papir bez korištenja vode. U pravilu je za proizvodnju jednog lista papra A4 potrebna jedna čaša vode. Pošto je voda dragocjeni resurs Epson se potrudio osmisliti proizvodnju bez vode.
Recikliranje papira u uredu smanjuje i pojednostavljuje postupak, te će korisnici kupovati manje novog papira i smanjiti emisije ugljikovog dioksida u prijevozu.

Tehnologija

Epson je zasnovan na proizvodnji kompaktnih, energetski učinkovitih i visoko preciznih tehnologija te stoga može proizvesti male i energetski učinkovite uređaje koji pružaju izuzetno precizan rad. Epsonovi pisači pokrivaju tržišne segmente potrošača, uredskih korisnika te komercijalne i industrijske segmente. Epson k tome posjeduje veliko iskustvo u proizvodnji tinti i medija te proizvodi pouzdane, trajne sustave koji se odlikuju stabilnim radom.

Uz to, epson je razvio „suhu“ tehnologiju Dry Fiber, u svrhu razvoja rješenja PaperLab.

Tehnologija Dry Fiber sastoji se od triju različitih tehnologija: rastavljanja papira u vlakna, povezivanja i formiranja (fiberizing, binding, forming).

Rastavljanje u vlakna

Originalni mehanizam rastavlja otpadni papir u dugačka i tanka vlakna nalik na pamuk. Postupkom se automatski uništavaju povjerljivi dokumenti. PaperLab ne koristi vodu te zbog toga nije potrebno priključiti ga na vodovod. Uz to, njegovi kompaktni gabariti omogućavaju jednostavnu montažu u uredu ili proizvodnom pogonu.

Povezivanje

Vlaknastom materijalu mogu se dodati različita sredstva za povezivanje te se tako povećavaju čvrstoća papira i njegova bjelina, a moguće je dodati boju, miris, svojstvo otpornosti na vatru te druge karakteristike prema potrebi korisnika.

Formiranje

Korisnici mogu proizvesti listove u formatima A4 i A3, ali i papir za posjetnice, pošto mogu odrediti gustoću, debljinu i veličinu papira.

Epson pomaže korisnicima u povećanju učinkovitosti svojim brzim poslovnim inkjet pisačima koji troše malo energije te smanjuju trošak ispisa. Uz sustav PaperLab koji može pretvoriti otpadni papir u nove listove, uredski korisnici će iz temelja promijeniti način na koji razmišljaju o papiru.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.