Epson Moverio BT-300 – najlakše transparentne pametne naočale na OLED tehnologiji

Fotografija članka: Epson Moverio BT-300 – najlakše transparentne pametne naočale na OLED tehnologiji

Japanska je kompanija predstavila treću generaciju pametnih naočala, Epson Moverio BT-300, a koje korisnicima pružaju vrhunsku tehnologiju prikaza uz HD razlučivost, 3D sadržaje i visok omjer kontrasta.

Oglas

Epson je predstavio treću generaciju pametnih naočala za proširenu stvarnost Moverio. Epson Moverio BT-300 će biti dostupan na tržištu od listopada 2016., uz vrhunski OLED (organic light emitting diode) digitalni zaslon vlastite proizvodnje, baziran na siliciju. Riječ je o najlakšim binokularnim prozirnim naočalama na tržištu, koje su 72 posto lakše od prvog modela Moverio predstavljenog 2011. godine. Epson tako postavlja novi standard uređaja za proširenu stvarnost.

Asortiman naočala Moverio razlikuje se od ostalih pametnih naočala na tržištu radi Epsonove usredotočenosti na širok raspon komercijalnih i drugih primjena. Uređaji su konstruirani ponajprije kako bi bili funkcionalni i zbog toga su postigli popularnost kako kod poslovnih korisnika tako i kod neovisnih dobavljača softvera (ISV). Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju binokularnih pametnih naočala i donosi realan optički prozirni sloj te bolju izvedbu, što je neophodno kako poslovnim korisnicima tako i za nove mogućnosti aplikacija za potrošače.

Epson Moverio BT-300 radi na četverojezgrenom Intelovom procesoru Atom i na operacijskom sustavu Android OS 5.1, što znači da uz veću snagu može iscrtavati 3D sadržaj, a uz to je autonoman do šest sati. Uređaj „vidi“ i kontekstualizira korisnikovo okružje kroz prednju pet-megapikselnu HD kameru, te uz pomoć senzora, i tako iscrtava sadržaj. Naočale imaju ugrađeni LED indikator koji daje do znanja da je kamera u funkciji snimanja.

Moverio je različit od ostalih pametnih naočala, na tržištu na kojem je forma često važnija od funkcionalnosti, na štetu uporabljivosti proizvoda. Svaka odluka koju donosimo u procesu konstruiranja naočala temelji se na scenarijima njihova korištenja. Naša tehnologija Si-OLED otvara nove mogućnosti uporabe prozirnih binokularnih pametnih naočala. Uz tehnologiju OLED možemo iskoristiti prednosti smanjene potrošnje energije i manje mase te poboljšanog odziva, HD razlučivosti, svjetline i kontrasta. Silicij je zamijenio staklo u funkciji baznog sloja te smo tako postigli precizniji prikaz točaka.
– Atsunari Tsuda, voditelj programa Moverio u Epsonu

Epson Moverio BT-300 biti će dostupan na tržištu od listopada 2016., po maloprodajnoj cijeni od oko 800 eura.

Dodajmo kako je Moverio ušao je u uži izbor u trima kategorijama nagrade Global Mobile Awards 2016. Nagrade će biti dodijeljene tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni koji se održava od 23. veljače. Kategorije u kojima je Epson u užem izboru su:
•    Best Wearable Mobile Technology (nosiva mobilna tehnologija)
•    Best Use of Mobile for Retail, Brands & Commerce (uporaba u maloprodaji)
•    Best Use of Mobile for Accessibility & Inclusion (pristupačnost i uključivost)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.