Epson L1300 i L1800 A3 INK TANK – predstavljena 2. generacija pisača

Fotografija članka: Epson L1300 i L1800 A3 INK TANK – predstavljena 2. generacija pisača

Na regionalnoj konferenciji za novinare Epson je u samom centru Zagreba predstavio nove Epson L1300 i L1800 A3 INK TANK pisače. I puno više od toga.

Oglas

Nova Epsonova filozofija ispisa korištenjem INK TANK spremnika čini se polako dolazi na svoje. U prvom redu moramo reći kako će vas možda pisač u startu koštati više, no upravo INK TANK tehnologija “dolijevanja” tinte u za to predviđene spremnike na pisaču je ona prava snaga. Najjednostavnije ćemo vam to objasniti podatkom da vas ispis standardnog paketa papira od 500 komada u potrošnji tonera košta samo 2,19 eura, odnosno manje od 17 kuna!

Epsonovi inkjet pisači s Micro Piezo tehnologijom su se opasno približili laserskim pisačima, a u mnogim karakteristikama su i bolji, pogotovo po cijeni i ispisu po jednom papiru. Za sve one koji ispisuju i 100-tinjak stranica dnevno uštede su enormne. Idealan je umjesto laserskih pisača u manjim tvrtkama, ali i kod kuće. Zanimljivo je kako konkurencija još uvijek nije našla odgovor na novu Epsonovu INK TANK i Micro Piezo tehnologije. O tome nam je detaljno govorio Renato Vincenti, voditelj razvoja prodajnih kanala u Epsonu, koji nas je upoznao i s nastankom i razvojem Epson kompanije, od početka do današnjih dana.

I sama je lokacija koja je odabrana za konferenciju bila “umjetničko djelo” – Zagrebeye. Malo smo se zaigrali i snimili smo nekoliko fotki s krova, pa vam ih dodatno poklanjamo, samo za čitatelje Racunalo.com portala :)

Japanska je kompanija danas predstavila dvije nove perjanice iz svoje ponude, Epson L1300 i L1800 A3 INK TANK pisače, koji spadaju u drugu generaciju INK TANK pisača. Na slajdovima koje smo “poskidali” s konferencije možete vidjeti koje su to sve mogućnosti i prednosti novih INK TANK pisača koji dolaze iz Epsona.

Na naše novinarsko pitanje o prodaji INK TANK pisača prve generacije, a koji se nalaze na našem tržištu otprilike godinu dana, Epsonovac Boris Ventić nam je rekao kako su vrlo zadovoljni prodajom. Iako se radi o kvartalnoj prodaji od oko 500-600 primjeraka (godišnje oko 2.000-2.500) zadovoljni su kako su te brojke stalno u porastu, iako je poznato kako “print” segment pada, kako zbog krize tako i zbog nekih novih “ekoloških” trendova. No, ispis nam je i dalje potreban, tako će vjerujemo biti još jako dugo. Treba spomenuti i kako su Epsonovi INK TANK pisači i dalje ekskluzivni za istočnu i jugoistočnu Europu.

Ako vam s ovim zaista detaljnim člankom nismo dovoljno dočarali koliko je ovo ogromna ušteda, možete je izračunati i sami uz pomoć . Svakako ga probajte!

PRESS objava
Tvrtka Epson danas je predstavila nove modele Ink Tank pisača koji korisnicima po prvi puta omogućavaju ispis na formatima do A3+ (329 mm x 483 mm). Pod motom „The Future of Business Printing“ (Budućnost poslovnog ispisa) javnosti su predstavljeni pisači L1800 i L1300 na kojima korisnici mogu ispisivati dokumente i fotografije po ultra niskoj cijeni i bez komplikacija.

Novi pisači prvi su Epsonovi ITS uređaji (s ugrađenim spremnicima za tintu visokog kapaciteta) koji ispisuju na A3+ format. Model L1300 je ITS A3+ pisač s četiri boje namijenjen za ispis za urede, agencije, arhitekte, dizajnere, trgovine, obrazovne institucije. Model L1800 namijenjen je fotografima, marketinškim agencijama i drugim manjim tvrtkama kojima je potreban ispis u šest boja. Oba pisača biti će dostupna na hrvatskom tržištu od srpnja, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3599 kn (L1300) i 4999 kn (L1800).

“Novi pisači omogućavaju ispis velikom brzinom, uz minimalno održavanje“, kazao je Renato Vincenti, voditelj razvoja prodajnih kanala u Epsonu. „S modelom L1300 korisnik može, povoljno i bez gnjavaže, ispisivati reklamne materijale, CAD nacrte, grafičke materijale, izvještaje za potrebe korporativnog poslovanja, maloprodaje i obrazovnih ustanova. Model L1800 je idealan za ispis fotografija i dokumenata u boji za kućne korisnike, urede i profesionalne fotografe koji žele ispisivati u velikim količinama”, dodao je.

Epson L1800
Ugrađeni sustav spremnika s tintom velike zapremine čini pisač L1800 pogodnim za intenzivnu upotrebu, uz povoljan ispis fotografija ili dokumenata u boji. L1800 je namijenjen kućanstvima i malim uredima u kojima se fotografije i dokumenti u boji ispisuju u velikim količinama te dolazi uz šest bočica velike zapremine od 70 ml. L1800 osigurava ispis do 1500 fotografija ili 2600 crno-bijelih i 4700 stranica teksta u boji bez dodatnog punjenja.

Epson L1300
Pisač L1300 također je konstruiran za intenzivnu upotrebu, pri čemu se posebna pozornost posvećuje postizanju najpovoljnijeg ispisa stranice. Pogodan je za male urede u kojima se ispisuju opširna izvješća, reklamni materijali ili CAD crteži, a uz njega je priloženo i pet bočica s tintom zapremine 70 ml. Uz ugrađeni sustav spremnika s tintom L1300 može ispisati do 7100 stranica crno-bijelo i 5700 stranica u boji bez dodatnog punjenja.

Epson L1300 i L1800 A3 INK TANK – osnovne tehničke karakteristike:

L1300 L1800
Ugrađeni spremnik za tintu ultra visokog kapaciteta Ugrađeni spremnik za tintu ultra visokog kapaciteta
Micro Piezo tehnologija Micro Piezo tehnologija
Originalne Epson tinte Originalne Epson tinte
Brzi A3+ ispis za urede Brzi A3+ foto ispis u šest boja
Uključeno pet 70 ml bočica s orig. Epson tintom (CMY+2K) Uključeno šest 70 ml bočica s orig. Epson tintom (CMYKLcLm)
Ispisuje do 7100 crno-bijelih i 5700 stranica u boji Ispisuje do 1500 fotografija
Jamstvo – 1 godina ili 30.000 stranica Jamstvo – 1 godina ili 30.000 stranica
Jednostavno podešavanje i pouzdan ispis Jednostavno podešavanje i pouzdan ispis
Visoka brzina ispisa do 30 ppm (crno-bijelo) i 17 ppm (u boji) Ispis A3+ fotografije u približno 191 sek.
ISO brzine ispisa do 15 (crno-bijelo) i 5,5 ppm (u boji) Brzine ispisa do 15 ppm crno-bijelo i u boji
Brza ink top-up tehnologija omogućava lako i jednostavno nadopunjavanje tinte bez mrljanja Brza ink top-up tehnologija omogućava lako i jednostavno nadopunjavanje tinte bez mrljanja
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.