Epson ispisuje najbolje hrvatske novinske fotografije, pogledajte izložbu još danas

Fotografija članka: Epson ispisuje najbolje hrvatske novinske fotografije, pogledajte izložbu još danas

Epson još od 2010. godine podržava izložbu Zbora fotoreportera Hrvatske tako što osigurava ispis fotografija na profesionalnim foto pisačima, na materijalima vrhunske kvalitete.

Oglas

Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju u Bruxellesu je otvorena izložba „Hrvatska novinska fotografija 2012.“. To je vrhunac ovogodišnje turneje izložbe najboljih fotografija koje su tijekom 2012. snimili profesionalni novinski fotografi, članovi Zbora fotoreportera Hrvatske pri Hrvatskom novinarskom društvu. Izložba je otvorena 24. lipnja, a trajat će do 8. srpnja 2013. godine, dakle još danas. Ako ste u Bruxellesu, svakako je posjetite.

Premijerno izdanje izložbe najboljih fotoreporterskih radova iz 2012. otvoreno je u Galeriji Klovićevih dvora na zagrebačkom Gornjem gradu, 12. travnja 2013. Za potrebe izložbe ispisano je ukupno 109 fotografija, crno bijelih i u boji, na formatu 40 x 50 centimetara. Osim same kvalitete ispisa fotografija, za ovaj projekt je važna trajnost i izdržljivost ispisa obzirom da sve fotografije putuju u deset gradova, u četiri različite zemlje.

“Zbor fotoreportera Hrvatske prije deset godina započeo je projekt ‘Hrvatske novinske fotografije’ kako bi promovirao izvrsnost reportažne fotografije te širokoj publici donio informativnu i zabavnu izložbu. Tražili smo partnere i prijatelje koji će prepoznati značaj ovoga projekta te donijeti dodanu vrijednost ovom našem proizvodu”, kazao je Igor Nobilo, predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske.

“Prije tri godine, 2010., došli smo u priliku surađivati s Epsonom, preko zajedničkih kontakata u industriji ispisa. Kako nam je izuzetno bitno osigurati ispis vrhunske kvalitete za našu izložbu koja u jednoj godini proputuje deset gradova, Epsonova ispisna rješenja pokazala su se kao logičan izbor. Zajednički smo ispisali kvalitetne fotografije, na vrhunskom papiru i vrhunskim tintama, koje mogu izdržati godine izloženosti suncu i drugim elementima“, dodaje Nobilo.

Izložba „Hrvatska novinska fotografija“ je projekt koji obuhvaća godišnji natječaj za izbor najboljih fotografija iz protekle godine, putujuću izložbu koja godišnje posjeti najmanje deset gradova u Hrvatskoj i inozemstvu te prateću fotomonografiju. Cilj ovog projekta je promocija fotoreporterske struke kroz fotografije i autore koji su obilježili proteklu godinu.

“S ponosom podržavamo Zbor fotoreportera Hrvatske već tri godine zaredom tako što isporučujemo vrhunsku kvalitetu ispisa u skladu s potrebama profesionalnih fotografa. Zahvaljujući našoj tehnologiji Micro Piezo ispisa, za koju upravo obilježavamo dvadesetu obljetnicu, u mogućnosti smo postići najbolje rezultate kod ispisa najsitnijih detalja“, rekao je Renato Vincenti, Epsonov menadžer za razvoj prodajnih kanala.

“Naša tehnologija u kombinaciji s pigmentnim tintama donosi izuzetnu stabilnost boja, ograničava metameriju boja (mijenjanje boja pod svjetlošću) te pruža dugotrajnost ispisa, čak i u uvjetima visokog postotka vlage u zraku“, dodaje Vincenti.

Izložba „Hrvatska novinska fotografija 2012.“ Posjetiti će ukupno deset gradova u četiri zemlje; Hrvatskoj, Srbiji, Austriji i Belgiji.

Više o ovoj izložbi potražite ovdje , gdje možete vidjeti i 100 najboljih fotografija.. I za kraj spomenimo kako će do kraja godine izložba još u nekoliko navrata biti u Hrvatskoj, i to:
– Split, 1.8.
– Varaždin, 25.8.
– Vinkovci, 8.9.
– Zadar, 18.10.
– Slavonski Brod, 27.12.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.