EPSON Ink Tank Revolucija – predstavljeni novi pisači s mogućnošću nadolijevanja tinte

Fotografija članka: EPSON Ink Tank Revolucija – predstavljeni novi pisači s mogućnošću nadolijevanja tinte

Jedan od problema s kojim se najčešće suočavaju korisnici pisača (a da to i ne znaju) je cijena koštanja stranice po ispisu. U Epsonu imaju revolucionarno rješenje.

Oglas

Na današnjem predstavljanju novih Epsonovih pisača vidjeli smo (r)evolucionarni način nadopunjavanja tinti koji bi mogao donijeti značajniju promjenu i drugačiji način razmišljanja o samim pisačima, njihovom korištenju, ali ponajprije o troškovima samih tonera, na što često zaboravljamo.

O novoj “filozofiji” Epsona govorio je Renato Vincenti, menadžer za razvoj prodajnih kanala u Epsonu Italia. Stvar je vrlo jednostavna – s novim načinom nadopunjavanja tonera više uopće nemate potrebe mijenjati spremnike za tintu (cartridge) nego ćete ih jednostavno nadopunjavati tintom iz bočica. Svi novi modeli koji su danas predstavljeni imaju mogućnost nadopunjavanja integriranih spremnika za tintu i kao takvi omogućuju vlasnicima ovih pisača ispis po višestruko manjoj cijeni po stranici u odnosu na konkurenciju.

S druge strane, početna cijena ovih pisača je veća u odnosu na konkurentske pisače, ali samo kada govorimo o kupovini uređaja (harvera). Isplativost nove “filozofije” Epsona počinje već kod ispisa oko 1.500 stranica, ovisno o modelu pisača. Na naše novinarsko pitanje što očekuju kako će tržište reagirati na ovakav način razmišljanja i prodaje pisača, gospodin Vincenti je odgovorio kako im je jasno da su oni na neki način pokrenuli revoluciju na području ispisa i kako im predstoji i period edukacije kako partnera i prodajne mreže, tako i samih kupaca kojima će pokazati koliko ih zaista novi pisač košta, ne samo uređaja nego i u kombinaciji s potrošnjom tinte.

Nije teško zaključiti da je ovo vrlo isplativ način ispisa jer je cijena koštanja po stranici (i u kombinaciji s kupljenim pisačem) osjetno niža. Oni koji ispisuju veće količine ovaj će im se sustav itekako svidjeti, čak i kod najkvalitetnijeg ispisa kao što su fotografije. Isplativo je čak i za kućnu potrebu, jer su predstavljeni i takvi modeli. Ugodno nas je iznenadila i cijena tinte u bočicama (oko 70 mililitara) koje su na nivou prosječnih tonera s osjetno manjom “litražom”.

Vidjeli smo šest novih Epsonovih modela koji funkcioniraju na ovom principu. To su:
– L800: šest boja, idealan je za ispis fotografija visoke kvalitete po ultra niskoj cijeni ispisa jedne fotografije.
– L550: višenamjenski uređaj s Ethernet podrškom, četiri boje
– L100: pisač, četiri boje
– M200: višenamjenski uređaj s Ethernet podrškom, crna boja
– M105: pisač s Wi-Fi podrškom, crna boja
– M100: pisač s Ethernet  podrškom, crna boja

Cijene novih Epsonovih “L” i “M” modela kreću se od 1.400 do 2.200 kuna, s tim da ovaj podatak uzmete s rezervom. Točne cijene ćemo saznati uskoro. Stay tuned…

PRESS objava
Tvrtka Epson predstavila je nove modele pisača i višenamjenskih uređaja s integriranim spremnicima s tintom, odgovarajući na potrebe korisnika. Sustav nadopunjavanja (nadolijevanja) tinte jamči najpovoljniji inkjet ispis uz istovremenu vrhunsku kvalitetu fotografija te dokumenata s tekstom.

Ink Tank Solution pisači omogućavaju nadopunjavanje ugrađenih spremnika s tintom, čime se znatno smanjuju troškovi i pojednostavljuje se ispis jer nije potrebno mijenjati spremnike s tintom.

„Ink Tank Solution pisači namijenjeni su korisnicima koji ispisuju mnogo materijala i posebnu pozornost daju ukupnoj cijeni ispisa“, kazao je tom prigodom Renato Vincenti, manager za razvoj prodajnih kanala u Epsonu Italia. „Epson je prvi i jedini dobavljač brendiranog rješenja s nadopunjavanjem tinte, a to smo mogli postići zahvaljujući našoj tehnologiji koju razvijamo već dulje vrijeme“, dodao je.

Svi uređaji opremljeni su Epsonovom tehnologijom Micro Piezo ispisa koja isporučuje vrhunsku trajnost, kvalitetu i pouzdanost. Spremnici s tintom visoke zapremine ugrađeni su u sam pisač te korisnik može uživati u prednostima ispisa fotografija visoke kvalitete bez nereda i gnjavaže kao što je slučaj s drugim ink tank sustavima. Ubrzo će ih moći nabaviti i korisnici u Hrvatskoj.

Epsonova Fast Ink Top-up (FIT) tehnologija sa specijalno konstruiranom nepropusnim poklopcima i filterima jamči minimalnu količinu neiskorištene boje. Poseban ventil nadzire protok tinte i sprečava izlijevanje za vrijeme ispisa te također osigurava spremnike za vrijeme prijevoza pisača, što znači da ga se jednostavno i sigurno može prenijeti na lokaciju rada.

Korištenje originalnih Epsonovih tinti jamči kvalitetu ispisa fotografija, a svaka bočica s tintom osigurana je posebnim čepom za skladištenje. Korisnik uz Epsonovo jamstvo može biti siguran da će dobiti maksimalnu vrijednost, pouzdanost i sigurnost.

Epson L800 ispisuje živopisne fotografije koje dugo traju, do formata A4 bez margine. Izrada personaliziranih foto albuma vrlo je jednostavna uz izravan ispis na CD i DVD medije te brzi ispis 10 x 15 fotografije za što treba svega 12 sekundi.

Spremnici s tintom ultra visokog kapaciteta i bočice s tintom velike zapremine konstruirani su za jednostavno nadopunjavanje. Komplet od šest pojedinačnih bočica s tintom, svaka zapremine 70 mililitara, u crnoj, cijan, magenta, žutoj, svijetloj cijan i svijetloj magenta boji, priložen je u pakiranju s novim pisačem, što donosi odličan odnos uloženog i dobivenog. Jedan komplet tinti dovoljan je za ispis čak 1800 fotografija veličine 10 x 15, što znači ultra nisku cijenu

Epson L100  je pisač (s četiri boje) za male urede ili rad kod kuće. U paketu s novim uređajem dolazi komplet od četiri bočice s tintom zapremine 70 ml, s crnom, cijan, magneta i žutom bojom. U početni komplet uključene su i po dvije dodatne bočice s crnom tintom kako bi poslovni korisnik bio odmah spreman za korištenje uređaja sukladno njegovom potrebama. Jedan komplet tinti dovoljan je za ispis do 4000 crno bijelih stranica ili 6500 stranica u boji što korisniku jamči ultra nizak trošak ispisa po stranici.

Prednosti Ink Tank Solution pisača:
•    Dulje korištenje: Spremnici s tintom ultra visokog kapaciteta
•    Štedljivost: Bočice velike zapremine (70 ml) s Epsonovim originalnim tintama
•    Isplativost: Ultra niska cijena ispisa fotografija i dokumenata
•    Živopisan ispis: Fotografije vrhunske kvalitete
•    Sigurnost: Uređaji su pokriveni Epsonovim jamstvom

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.