Epson i DJI zajednički će razvijati pametne naočale za upravljanje dronovima

Fotografija članka: Epson i DJI zajednički će razvijati pametne naočale za upravljanje dronovima

Kako potvrđuju obje kompanije, cilj suradnje je poboljšanje sigurnosti i letnih osobina dronova DJI uz upravljanje preko pametnih naočala Epson Moverio BT-300.

Oglas

Iako nam je svima Epson najpoznatiji kao proizvođač odličnih pisača i projektora. , proizvođač pametnih naočala za proširenu stvarnost (augmented reality, AR) Moverio objavila je partnerstvo s tvrtkom DJI, vodećim svjetskim proizvođačem bespilotnih letjelica (dronova). Partnerstvo jamči razvoj novih uzbudljivih aplikacija za Epsonove pametne naočale Moverio koje će znatno poboljšati iskustvo upravljanja dronovima DJI, kako entuzijastima tako i profesionalcima.

Jedan od prvih koraka tvrtke DJI u sklopu ovoga partnerstva biti će optimizacija aplikacije DJI GO za pametne naočale Epson Moverio BT-300. Piloti će uz aplikaciju i pametne naočale Moverio moći jasno i iz prvog lica vidjeti kroz kameru pričvršćenu na letjelicu, no istovremeno i iz vlastite perspektive vidjeti samu letjelicu. Aplikacija DJI GO je kompatibilna sa serijama dronova DJI Phantom, Inspire i Matrice, te s kamerom Osmo.

Epson i DJI zajednički će promovirati Moverio BT-300 kao certificiranu dodatnu opremu za letjelice DJI, kao i aplikaciju DJI GO tijekom ove godine. Epsonove pametne naočale biti će raspoložive za kupovinu na web odredištu DJI.com, dok će aplikacija DJI GO biti dostupna za preuzimanje na web odredištu Moverio Apps Market.

Partnerstvo između Epsona i DJI uzima u obzir regulativu i preporuke o zračnom prometu u različitim zemljama Europe, posebno u smislu vizualnog kontakta pilota s letjelicom, što omogućava tvrtkama nesmetano korištenje dronova za različite primjene zračne fotografije i video snimanja. Poslovni sektori kao što su graditeljstvo, stambeno projektiranje, osiguranje, poljoprivreda, hitna pomoć i spašavanje, zaštita prirode i spomenika, visoko obrazovanje te filmska i video produkcija danas postižu brojne koristi uporabom dronova.

Uz poboljšanje sigurnosti pilotiranja dronova ciljevi ovoga partnerstva uključuju i nove AR alate za povećanje produktivnosti namijenjene pilotima i snimateljima. Epson i DJI surađivati će i na stvaranju potpuno novih iskustava namijenjenih entuzijastima i profesionalcima kojih je iz dana u dan sve više, te će zajednički prodavati i promovirati proizvode u čitavom svijetu.

Epson je prvu generaciju pametnih naočala lansirao 2011. godine, a novi model Moverio BT-300 vrijedi za najlakše binokularne prozirne naočale sa zaslonom OLED u svijetu. Spoj revolucionarne tehnologije OLED prikaza na osnovi silicija i operativnog sustava Android OS 5.1 omogućuje modelu Moverio BT-300 pravi prozirni prikaz nadograđene stvarnosti. Pametne naočale Epson Moverio BT-300 biti će dostupne krajem 2016., a već se sada mogu rezervirati na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.