Epson 3LCD projektori trostruko su snažniji od konkurencije

Fotografija članka: Epson 3LCD projektori trostruko su snažniji od konkurencije

Epson je u Zagrebu predstavio novi način mjerenja snage video projekcije, CLO (Colour Light Output), te nove modele video projektora za različite namjene.

Oglas

Naime za razliku od većine proizvođača video projektora, Epson koristi vlastitu 3LCD tehnologiju koja omogućuje vjerno prikazivanje boja na projekcijskom zaslonu. 3LCD projekcija podrazumijeva jednaku snagu izlaznog snopa bijelog i svjetla u boji te jamči jarke i žive boje i vjerne slike, a boje su tri puta svjetlije u odnosu na DLP projektore.

Slika punih boja koju prikazuje 3LCD projektor iskorištava svaki lumen koji dolazi iz izvora svjetlosti. Projektor naime dijeli svjetlost na crvenu, zelenu i plavu, a zatim ponovo udružuje boje kada svjetlost izlazi kroz leću. Slika u boji prikazuje se na zaslonu, a korisnik ne mora „spajati“ boje u vlastitoj glavi, kao što je slučaj s DLP projektorima, koji u jednom trenutku mogu prikazivati samo jednu boju – crvenu, plavu, zelenu ili bijelu.

Zahvaljujući jednako snažnom izlaznom snopu bijelog svjetla i svjetla u boji, 3LCD projektor producira svjetlije boje od usporedivog DLP projektora s jednim čipom i sličnom izlaznom snagom bijelog svjetla.

„Danas predstavljamo ‘Colour Light Output’, nov i inovativan način mjerenja svjetlosne snage video projektora“, kazao je Renato Vincenti, voditelj razvoja prodajnih kanala u Epsonu. „Jednaka snaga izlaznog snopa bijelog i svjetla u boji donosi jarke i žive boje i vjerne slike, a to je od ključne važnosti za korištenje današnjeg digitalnog sadržaja. Epsonovi 3LCD projektori jednakom snagom izlaznog snopa bijelog i svjetla u boji donose prikaz bogat bojama koje su triput jarkije u odnosu na konkurentske proizvode“, kazao je.

Epson je u zagrebačkom hotelu Antunović prilikom predstavljanja CLO koncepta izložio demo „kutke“ sa stvarnim uvjetima korištenja video projektora. Predstavljeni su najnoviji modeli video projektora za različite namjene:

Interaktivni sustav za sastanke EB-1410Wi
Uz Epsonovu novu seriju za sobe za sastanke jedan uređaj obavlja posao za koji su inače potrebna tri ili četiri uređaja. Model snage 3100 lumena objedinjuje uloge projektora iznimno kratkog dometa, interaktivnih radnih ploča i prezentacijskih stalaka za blokove papira u jednom višenamjenskom i integriranom sustavu. Upotreba uređaja EB-1410Wi iznimno je jednostavna zahvaljujući intuitivnoj i praktičnoj zaslonskoj alatnoj traci te naprednim značajkama koje omogućuju raznovrsne prezentacije.

Epsonovi 3LCD projektori trostruko su snažniji od konkurencije

Pasivni 3D projekcijski sustav EB-W16SK
Epson EB-W16SK prvi je Epsonov pasivni 3D projekcijski sustav koji koristi dva projektora od 3.000 lumena zajedno. Ovaj 3D projekcijski sustav koji je osmišljen za upotrebu pred velikim gledateljstvom, a prihvatljive je cijene i jednostavan za korištenje, omogućuje blistave i oštre projekcije te jednako jak izlazni snop bijelog svjetla i svjetla u boji. Osim toga, Epsonova 3LCD tehnologija omogućuje vjerni prikaz boja koji jamči vrhunsku kakvoću 3D slika.

Epsonovi 3LCD projektori trostruko su snažniji od konkurencije

Instalacijski Full-HD projektor EB- G6900WU
Jamči najbolju moguću projekciju za važne prezentacije. Funkcija ujednačenosti boje kompenzira nejednaku distribuciju boje prilagodbom jačine RGB-a na pojedinačnim područjima zaslona. Uređaj među ostalim omogućava korekciju “zakrivljene površine” i “zidnog kuta” za projekciju slike na neravne površine bez iskrivljenja. Projektor se može i zaokrenuti okomito za 360 stupnjeva, što znači da se slika može premještati po prostoriji.

Epsonovi 3LCD projektori trostruko su snažniji od konkurencije

Poslovni instalacijski projektor EB-G6250W
Poslovni projektor s podrškom za visoku razlučivost (HD) idealan je za velike prostorije za sastanke. Poslovne prezentacije prikazuju se u bogatim i živim bojama, čak i pri dnevnom svjetlu. Epsonova 3LCD tehnologija omogućuje stvaranje jednako snažnog izlaznog snopa bijelog i svjetla u boji od 6500 lumena uz WXGA razlučivost.

Epsonovi 3LCD projektori trostruko su snažniji od konkurencije

Povoljan i kompaktan EB-1965
Projektor za korporativnu ili obrazovnu uporabu predstavlja odličnu kombinaciju kvalitetne izvedbe i značajki po povoljnoj cijeni.

Epsonovi 3LCD projektori trostruko su snažniji od konkurencije

Ultra lagani poslovni projektor EB-1776W
Uz nove značajke, primjerice trenutačno ispravljanje trapezne slike, projekcije mogu biti poravnate u trenu, a zahvaljujući spojivosti s pametnim telefonima prezentirati možete bilo gdje.

Epsonovi 3LCD projektori trostruko su snažniji od konkurencije

Informacije o Epsonovim video projektorima potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.