EPI Life – mobilni telefon koji može obaviti EKG

Fotografija članka: EPI Life – mobilni telefon koji može obaviti EKG

Po prvi puta, korisnici će moći pratiti svoj EKG srčanog ritma kod kuće, na poslu ili čak u podzemnoj željeznici i sve to bez kompliciranih instrukcija, neugodnih gelova i elektroda. Korisnik treba samo pritisnuti dva prsta na rubovima telefona 30 sekundi i kreće očitavanje. Rezultati očitavanja EKG srca, u istom trenutku mogu biti poslani medicinskim stručnjacima za analizu. Brza analiza srčanog ritma od vitalne je važnosti u slučaju zastoja srca gdje je vrijeme bitan faktor, i obično nekoliko minuta može biti prekasno da se spasi pacijentov život.
2.8 inčni puni zaslon osjetljiv na dodir EPI Life dolazi s svim mobilnim funkcijama uključujući multimedijske mogućnosti, kalendar, Internet preglednik, pa čak i ugrađeni fotoaparat s tražilom na zaslonu i namjenskim izbornicima. Funkcija Suite pruža i druge zdravstvene usluge poput mjerenja krvnog tlaka, glukoze u krvi i kolesterola. EPI Life je vezan uz lokalne telefonske davatelje usluga. U SAD klijentima će se naplatiti 199 dolara mjesečno uz pretplatu na dvije godine. Više od 160 zemalja svijeta podnijelo je zahtjev za korištenje ovog mobilnog uređaja.
Postoji i nekoliko drugih prijenosnih uređaja na tržištu koji mogu snimati EKG. Mnogi su međutim, glomazni, zahtijevaju elektrode ili jastučiće i ne mogu prenositi učitane vrijednosti odmah do liječnika.

Više informacija

S.L.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.