End-to-end sigurnost bi mogla postati obavezna u Europi

Fotografija članka: End-to-end sigurnost bi mogla postati obavezna u Europi

Europska je Unija predložila zabranu ugrađivanja backdoor metode u enkripciji za zaobilaženje ovjere autentićnosti pri pristupu podacima.

Oglas

Iako Europska Unija želi to ne znači da će službenicima biti lako pročitati te podatke. U Europskom parlamentu je predložena regulacija koja ne samo da bi obvezala korištenje enkripcije kada je to moguće nego i zabranila backdoor (koji inače osigurava agencijama pristup podacima).

Građani Europske Unije moraju znati da je povjerljivost i sigurnost njihovih podataka zajamčena, a backdoor oslabljuje tu privatnost. Prijedlog treba prihvatiti u Europskom Parlamentu te onda revidirati u VIjeću Europe.

Ukoliko prijedlog prođe, doći će do sukoba između EU i zemalja koje nisu za enkripciju. Glavna briga nesumnjivo je Ujedinjeno Kraljevstvo čak i nakon što napuste Uniju. Zabrana backdoora bi otežala provođenje Investigatory Powers Act (britanski zakon za nadziranje koji zahtjeva da firme maknu elektroničku zaštitu kad god je to moguće, a stupio je na snagu nakon ).

Kako će to uopće imati smisla? Nije baš vjerojatno da ćemo vidjeti specifične aplikacije za UK-tržište koje će imati namjerno ugrađene sigurnosne propuste i još manje vjerojatno da će ih korisnici htjeti instalirati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.