Empatica narukvica prepoznaje stres i može spasiti život [Indiegogo]

Fotografija članka: Empatica narukvica prepoznaje stres i može spasiti život [Indiegogo]

Dok većina pametnih satova i nosive tehnologije služi uglavnom za zabavu, a puno manje za zdravlje. Nova pametna Empatica narukvica radi upravo suprotno – i može vam spasiti život!

Oglas

Radi se o još jednom zanimljivom projektu koji se pojavio na stranici Indiegogo gdje prikupljaju sredstva za razvoj Empatica vrlo zanimljive i korisne narukvice, a kako vidimo već su prikupili gotovo dvostruko više od traženih 100.000$ (dok smo ovo pisali).

Empatica narukvica je vrlo tanka, elegantna i lako nosiva, a kako kažu njeni autori, tim s tehnološkog fakulteta u Massachusettsu (Massachusetts Institute of Technology, MIT), ova pametna narukvica može mjeriti nivo stresa, pratiti vašu svakodnevnu aktivnost i predviđati epileptične napade (padavicu).

Voditelj Empatica tima, profesor dr. Rosalind W. Picard (MIT) s ovim je ispitivanjima započeo još 2007. godine, kada su napravili i prve nosive uređaje koji mogu mjeriti stres i emocije. Prvi je uređaj nazvan iCalm i mogao je mjeriti stres, a studenti su otrkili kako dodatno može predviđati i epilepsiju. OD tada tim radi na razvoju i poboljšanju samih senzora. Cilj im je ugraditi sve to znanje u Empatica pametnu narukvicu koja bi mogla odraditi taj posao.

Kada se pojavi na tržištu, koštat će 190$. I vi možete pomoći u razvoju ovog plemenitog patenta, Empatica pametne narukvice. Ako ništa drugo, potražite više informacija na njihovim .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.