Elon Musk kaže da Los Angeles može slobodno koristiti njegove tunele

Fotografija članka: Elon Musk kaže da Los Angeles može slobodno koristiti njegove tunele

Poznati je poduzetnik i vizionar, čini se pronašao prvog korisnika svojih tunela za izbjegavanje prometa i gradskih gužvi.

Oglas

Elon Musk kaže kako je imao obećavajuće razgovore sa gradonačelnikom Los Angelesa Ericom Garcettiom o korištenju tehnologije Muskove Boring Company. Radi se o velikoj podzemnoj mreži tunela za prebacivanje automobila, bicikala i ljudi na različita mjesta u gradu kako bi se izbjegle prometne gužve i zastoji. Prebacivanje kroz tunele bi se odvijalo električnim šatlovima na tračnicama koji se kreću brzinom 200 km/h. Garcetti je navodno otvoren za ovu ideju.

Inače je The Boring Company visokotehnološka kompanija za infrastrukturu i izgradnju tunela koju je Elon Musk osnovao prošle godine.

Musk je uvjeren kako je tehnički ovo “lako izvedivo” no problem su zakonska ograničenja. Boring Company treba opsežne dozvole kako bi mogli stvoriti cijelu mrežu ekspresnih tunela za transport ispod Los Angelesa.

No ipak, ovo je dobar početak pogotovo zato što je LA izrazito ovisan o automobilskom prijevozu i poznat po ozloglašenim zastojima, možda će biti susretljivi prema Muskovim odvažnim idejama.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.