eListe čekanja – IN2 povezuje četiri hrvatske bolnice, je li to čekanju kraj?

Fotografija članka: eListe čekanja – IN2 povezuje četiri hrvatske bolnice, je li to čekanju kraj?

Pilot projekt eListe koji će podići transparentnost i smanjiti liste čekanja u bolnicama, započeo je jučer uključivanjem u sustav četiri hrvatske bolnice.

Oglas

Riječ je o poslu koji je tvrtka IN2 odradila za Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a koji prikuplja podatke o slobodnim terminima za postupke u bolnicama, koje su javno dostupni na portalima i Ministarstva. Pacijenti tako usporedbom listi čekanja na određeni postupak mogu saznati u kojoj će bolnici najbrže doći na red, a uz povećanje transparentnosti listi čekanja u bolnicama očekuje se kako će doći i do njihovog značajnog skraćivanja.

U prvoj fazi eListe omogućuju pregled informacija za 120 različitih bolničkih postupaka u četiri bolnice, a do kraja godine taj broj bi se trebao povećati na oko 2000 i na sve bolnice. eListe su prvi slučaj uspješnog povezivanja bolnica na nacionalni zdravstveni sustav u realnom vremenu.

Sustav eListe razvijen je na MS razvojnim alatima nad Oracle bazom u samo dva mjeseca, a predstavlja prvi custom development projekt tvrtke IN2 u području eZdravstva u kojem je već duže vrijeme prisutna kroz gotove proizvode poput bolničkog sustava IBIS i laboratorijskog sustava BioNET LIS koji su u upotrebi u više od polovice hrvatskih bolnica.

Modernizacija hrvatskog zdravstva nastavlja se projektom eNaručivanje koji će omogućiti naručivanje u bolnicu direktno iz ordinacija primarne zdravstvene zaštite. Pilot kreće u iste četiri bolnice početkom rujna.

Više o tome:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.