Eliminacija roaminga u EU mogla bi biti odgođena do 2019.

Fotografija članka: Eliminacija roaminga u EU mogla bi biti odgođena do 2019.

Nešto se šuška u svijetu telekomunikacija da bi najavljena eliminacija roaminga u EU mogla biti odgođena do 2019 zbog pojačane konkurencije između operatera vezane uz 4G mreže. Naime, neki operateri da bi zadržali svoje korisnike počinju nuditi usluge 4G mreža bez dodatnih troškova.

Oglas

Jedan od njih je francuski operator . Ovaj treći najveći operator po broju pretplatnika je odlučio ponuditi francuskom tržištu 4G uslugu bez bilo kakve dodatne naplate. Sada bi ga mogli pod pritiskom slijediti i , drugi mrežni operateri. Sukladno tome prihodi operatera će doživjeti padove jer razvoj 4G mreža i sama usluga imaju svoje troškove.

Eliminacija roaminga u EU mogla bi biti odgođen do 2019 01
, analitičar iz IHS Global Insight-a , smatra da su 4G usluge kao glavna tema od interesa za tvrtke i korisnike i da na njima operateri mogu zaraditi novac. Ponude li ove usluge besplatno, odabrali su krivi pristup. Za je izjavio sljedeće : Visoke cijene za 4G mogu se činiti logičnim ali zapravo samo potrošače odvraćaju od korištenja. S druge strane, davanjem usluge besplatno, operateri su na gubitku. Bilo bi puno pametnije da postupe prema više razumnom i logičnom pristupu za 4G mreže kako to rade američki operateri. Oni su umjesto podizanja cijene za 4G mreže se oslonili samo na korisnike koji koriste više podatkovnog prometa na tim brzinama, i od njih naplaćuju posebno uslugu.

Eliminacija roaminga u EU mogla bi biti odgođen do 2019 03

Njegovi komentari dolaze kao signalizacija da europski telekomunikacijski operatori oko borbe za korisnike u doba smanjenje prihoda će se još oštrije boriti protiv procesa ukidanja roaming troškove u Europskoj uniji planiranom do 2016. Tako bi sve moglo biti odgođeno do 2019 godine, navodi se u izvješću objavljenom u -u.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.