Elephone Z1 stiže krajem godine… ili je već u prodaji?

Fotografija članka: Elephone Z1 stiže krajem godine… ili je već u prodaji?

Ono što je zanimljivo kod dolazećeg Elephone Z1 smartfona je priča oko procesora – jedni izvori spominju Helio X30, a drugi Helio P20, Oba su MediaTekova. Što je ovdje točno? Malo smo istražili ovu priču i otkrili slijedeće podatke.

Oglas

Teško je reći. Novi Elephone Z1 pametni telefon, o kojem još uvijek nema podataka na službenim stranicama, radit će na novom Android 7.0 Nougat operativnom sustavu i navodno bi trebao biti prvi smartfon koji radi na MediaTekovom Helio P20 procesoru. Možda su ga prvi najavili, ali nisu prvi u prodaji. Ovih se dana u prodaji pojavljuje (ako već nije) UMi Plus E, koji radi također na Helio P20 procesoru, o čemu smo .

Kada već spominjemo prodaju, na stranicama smo pronašli Elephone Z1 smartfon sa zakrivljenim ekranom (slika ispod) i koji radi na jačem Helio X30 procesoru . Hm, koji je sada pravi. možda su i oba, nešto slično kao Galaxy S7 i S7 Edge.

Ovaj prvi Elephone Z1 bi trebao raditi na novom 16-nanometarskom 64-bitnom i 8 jezgrenom MediaTekovom Helio P20 procesoru (MT6797) na 2,3 GHz, uz 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Spominje se i kako će imati obje Samsungove kamere.

Drugi Z1 koji se nalazi na Elephonestore stanici radi na 10-jezgrenom Helio X30 procesoru (MT6799) na 2,8 GHz, uz 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, te zakrivljeni ekran s obje strane. No, piše kako je “Out of stock”, što je i česta oznaka na webshopovima za smartfone koji su u dolasku. Istina ili patka? Ne znamo, ali lijepo piše kako se radi o Elephone Z1 smartfonu. Da, naziv malo podsjeća na Xperiju Z1.

Za točne podatke ćemo morati pričekati još malo, krajem mjeseca bi se službeni podaci trebali pojaviti na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.