Elephone W2 smartwatch recenzija – malo drugačiji pametni sat

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Elephone W2 smartwatch recenzija – malo drugačiji pametni sat

Kineska kompanija je na svoj način željela uči u svijet pametnih satova. I napravili su Elephone W2 smartwatch koji je zaista – drugačiji. S obzirom na kvalitetu i cijenu, mnogima će zaigrati srce…

Oglas

Ovo je malo drugačiji pametni telefon koji u potpunosti nalikuje na klasični sat. No, budite uvjereni – Elephone W2 je vrlo pametan. Na prvi pogled praktički ne možete prepoznati kako se radi o pametnom satu jer je proizvođač odlično zamaskirao onaj pametni dio. Ako ste ljubitelj klasičnih satova, svidjet će vam se ovaj okrugli i elegantni pametnjaković.

Elephone kompanija nam do sada nije bila poznata u svijetu pametnih satova, no odlučili su se na ovaj iskorak jer smatraju kako imaju što za reći u ovom svijetu. Njihov je prvijenac totalno drugačiji od drugih, tako da ga možemo proglasiti “klasičnim satom s pametnom Bluetooth vezom”. Možda vam ovo zvuči neobično, pokušat ćemo u nastavku objasniti o čemu se radi.

Idemo redom, prvo ćemo zaviriti u kutiju, a onda krećemo u pravu priču o Elephone W2 pametnom satu. Mi smo svoj primjerak nabavili na .

Unboxing ala laganini…

Elegancija od samog početka, odnosno od same kutije. Bijela, tanka, široka, sa srebrnim slovima i crvenim logom. Unutrašnjost kutije je također bijela i prostrana, a ispod finog zaštitnog papira nalaze se uredno složeni dijelovi. Odozgo prema dolje ćete pronaći Elephone W2 pametni sat, pokraj njega remen od prave kože, lijevo dolje su kratke upute na engleskom jeziku, a u donjem desnom uglu se nalaze dvije baterije i mali odvijač. Dakle, nema kablova, punjenja baterije, punjača, ničega. Ne treba vam :)

U samom satu se već nalazi jedna baterija. Radi se o standardnoj CR2032 bateriji (Maxell) od 3V koju je vrlo lako promijeniti, a u kutiji su dvije dodatne. Proizvođač tvrdi kako će pri svakodnevnom korištenju baterija izdržati oko 3 mjeseca (90-ak dana), a sam zamjena baterije je vrlo jednostavna – samo odšarafite 4 mala šarafića i zamijenite je. Brzo i lako :)

Dizajn

Kako smo već rekli, na prvi pogled izgleda kao klasični sat. Dizajn je vrlo minimalistički što možemo prepoznati kako po metalnom kućištu s tri tipke, tako i po samoj unutrašnjosti sata koji ima samo crtice bez brojeva. Tek vidimo logo kompanije i u donjem dijelu neke čudne brojke koje ćemo objasniti u nastavku. Kućište je od nehrđajućeg čelika i vrlo čvrsto, na što su posebno ponosni.

Elephone W2 nije tanak, djeluje prilično masivno ali elegantno, tako da nam se čini kako je ovo više muški sat, iako se ne možemo oteti dojmu kako bi ga na ruci mogla imati i neka pripadnica ljepšeg spola jer osim srebrne dostupna je i roza zlatna boja… :) Dimenzija je 41,0 x 41,0 x 10,3 milimetara, te je težak 130 grama. Zbog svoje čvrstoće i robusnosti ovaj pametni sat je i vodootporan (do 30 metara) tako da se bez problema možete u njemu i kupati.

Sa stražnje strane, ugravirano na poklopcu, možete vidjeti što sve može od onih “pametnih stvari”. Kožni remen je klasične širine (22 milimetra) i dužine, ima standardne kopče, tako da ih možete i mijenjati, stavljati druge. Samo ćemo vas podsjetiti kako se poklopac skida kada mijenjate bateriju.

S desne strane sata, bočno, nalaze se tri tipke. Ona srednja je “klasična” i s njom podešavate kazaljke na satu. Gornja tipka je on/off, a donja je tipka ona pametna, s kojom mijenjate načine rada onog pametnog dijela, o čemu ćemo detaljnije nešto kasnije.

Ekran je prekriven safirnim staklom otpornim na metalna oštećenja, dok su kazaljke na satu također napravljene od safirnih kristala. Nismo pronašli osvjetljenje sata, osim dvije LED diode koje možete upaliti na ekranu, a koje vam mogu u tome pomoći.

Vanjski izgled je vrlo lijep, svidjet će vam se. Ako ste slučajno prepoznali pozadinski pejzaž na nekim slikama… da, neke su snimljene u Poreču… na Windays16 konferenciji… :)

Početak rada

Svakako preporučujemo proučite kratke upute i upoznajte se sa satom. Za to vam treba 10-ak minuta i sve ćete brzo shvatiti. U stvari, ono što ćete odmah shvatiti je kako onaj pametni dio sata funkcionira u kombinaciji s aplikacijom koju ste glavno što ćete skinuti, ako već niste. Inače, sat je kompatibilan s Android 4.3 ili novijim, te iOS 7 ili novijim. Aplikaciju za Android možete skinuti s . Tražili smo i onu za iPhone, ali moramo priznati kako je nismo našli. Ako je pronađete javite nam… :) Inače, aplikaciju možete skinuti i preko QR koda koji se nalazi u uputama, možda vam je to jednostavnije.

I to je sve što trebate znati u ovom koraku – aktivirati Bluetooth (tipka 1) i download aplikacije. Inače, Bluetooth lovi do 20 metara. A sada se idemo i povezati…

Pa gdje mu je pamet?

Elephone W2 ima više funkcija po kojima ga svrstavamo u kategoriju pametnog sata. Osim klasičnog pokazivanja vremena ugrađen je i podsjetnik na telefonske pozive (pametni sat vibrira), daljinsko upravljanje kamerom (na smartfonu), brojač koraka (Pedometar), praćenje spavanja (Sleeping monitor), podsjetnik za predugo sjedenje (Sedentary reminder) i alarm.

Snaga ovog pametnog sata je upravo u aplikaciji i povezivanju s pametnim telefonom. Povezuju se preko Bluetooth 4.0 veze – na smartfonu uključite Bluetooth, a na pametnom satu stisnete gornju tipku. Nakon što se uređaji povežu, možete koristiti aplikaciju.

Sam pametni sat je samo kontrolni uređaj, dok aplikacija odrađuje sav posao, odnosno sva se statistika i parametri vaših svakodnevnih aktivnosti upisuju u aplikaciju. Vjerujemo kako ćete se vrlo brzo početi snalaziti u aplikaciju, ponovit ćemo – sve je vrlo jednostavno.

Spomenimo i kako LED diode imaju tri boje – plava označava običan rad, zelena da ste u “smart” modu, a crvena kaže kako je baterija pri kraju i treba je promijeniti.

Zaključak

Ako želite biti drugačiji, možda na drugi način pametniji :) eto vam prilike. Elephone W2 pametni sat je na nas jednostavno ostavio – drugačiji dojam. Lijep je i elegantan, dostupan je u dvije boje (srebrna, roza zlatna), napravljen od kvalitetnih materijala, te je vodootporan. Po vanjskom je izgledu atraktivan.

Zanimljiva je ova neobična kombinacija po kojoj je ova kineska kompanija ušla u svijet pametnih satova koji možete koristiti u kombinaciji s ili bilo kojim drugim pametnim telefonom. Nama se svidio upravo zato što je na neki način i osvježenje na tržištu pametnih satova.

Mi smo naš Elephone W2 pametni sat nabavili , a cijena mu je vrlo privlačnih i upravo sniženih 53,99€ (stara cijena 71,99€).

Lijepo je kao klasični sat, kvalitetan je kao klasični sat, uz malu razliku – puno je pametniji i jeftiniji od klasičnog sata. Pa si vi mislite… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Elephone W2 smartwatch – ključne značajke

– EKRAN: IPS safirno staklo
– KOMPATIBILNOST: Android 4.3 ili noviji, iOS 7 ili noviji
– BOJE: srebrni, roza zlatni
– REMEN: kožni, smeđi, 22 milimetara (moguće ga je mijenjati)
– BLUETOOTH: 4.0
– BATERIJA: 210 mAh, Maxell CR2032 3V (normalno korištenje – 3 mjeseca, na čekanju – 18 mjeseci)
– OS: Android 6.0 Marshmallow (64-bitni), podržava hrvatski
– FUNKCIJE: daljinsko upravljanje kamerom (na smartfonu), brojač koraka (Pedometar), praćenje spavanja (Sleeping monitor), podsjetnik za predugo sjedenje (Sedentary reminder), alarm
– VODOOTPORNOST: da, IP53 (do 30 metara)
– DIMENZIJE: 41,0 x 41,0 x 10,3 milimetara
– TEŽINA: 130 grama

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.