Elephone P8 3D obećaje jedinstveno 3D korisničko iskustvo bez naočala

Fotografija članka: Elephone P8 3D obećaje jedinstveno 3D korisničko iskustvo bez naočala

Nije nam nikakva novost kako se već u par navrata tijekom posljednjih par godina radilo na 3D tehnologiji koja ne zahtjeva korištenje posebnih 3D naočala.

Oglas

Prije šest godina HTC je predstavio G17; bio je to 3D pametni telefon za čije korištenje nisu bile potrebne 3D naočale. Uslijedilo je još nekoliko pokušaja drugih kompanija, kao što je na primjer i LG, koji je predstavio svoju varijantu 3D pametnog telefona. Svaka čast na pokušajima, međutim unatoč tome nijedan ovakav uređaj nije uspio steći neki značajniji tržišni uspjeh. Pitate se kako to da ovakvi napredni pametni telefoni nisu u tome uspjeli? Njihov neuspjeh na tržištu bio je posljedica činjenice da tehnologija iza ove 3D funkcije jednostavno nije bila dovoljno zrela ili točnije dovoljno razrađena.

Naime u to vrijeme je polje gledišta 3D kamere bilo fiksno i svako bi pomicanje ekrana izvan određene točke korisnikovog polja gledišta uništilo 3D efekt, što je u konačnici rezultiralo lošim korisničkim iskustvom.

Sada, šest godina nakon prvih pokušaja izrade 3D pametnih telefona dolazi kineska kompanija Elephone koja najavljuje svoj prvi 3D smartfon za čije korištenje nisu potrebne 3D naočale. Elephone je inače poznat kao kompanija koja proizvodi pametne telefone sa odličnim omjerom uloženog i dobivenog, a sada je odlučila upotrijebiti najnovija dostignuća na polju 3D tehnologije kako bi se proizveo 3D smartfon nove generacije.

Riječ je o pametnom telefonu naziva Elephone P8 3D koji se koristi senzorima za praćenje korisnikovih očiju kako bi slijedio njegovo vidno polje u razmaku do 70 ° kako bi se 3D sadržaj mogao tome prilagoditi. Uz to kompanija je povećala vidno polje na razmak od 30 do 60 centimetara, što znači da će korisnika čak i u slučaju pomicanja pogleda pratiti željeni 3D efekt koji nudi odlično 3D iskustvo od kojega vam se neće vrtjeti u glavi.

Elephone P8 3D je još u fazi razvoja tako da ne znamo ništa više o njemu, međutim s obzirom na 3D tehnologiju koju će koristiti vjerujemo da će doći sa prilično odličnom listom specifikacija. Naravno, nadamo se da će ova 3D tehnologija zaista biti mnogo naprednija od one korištene prije šest godina.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.