Elari NanoPhone C je najlakši mobilni uređaj na svijetu

Fotografija članka: Elari NanoPhone C je najlakši mobilni uređaj na svijetu

Gledajući sliku sigurno se pitate pa što je ovo? Je li to mobilni uređaj ili kalkulator?

Oglas

Nas definitivno više podsjeća na kalkulator, međutim riječ je o mobilnom uređaju naziva Elari NanoPhone C koji zapravo spada u „feature phone“ kategoriju. Da malo bolje pojasnimo – feature phone je mobilni telefon koji objedinjuje značajke modernih smartfona poput pristupa Internetu ili slušanja glazbe ili telefonskih poziva, međutim nedostaju mu mnoge napredne funkcije koje posjeduju svi moderni pametni telefoni.

Elari NanoPhone C je sićušan „feature“ telefon koji dolazi u dimenzijama od 94.4 x 35.8 x 7.6 milimetara te teži samo 30 grama – što ga čini najlakšim mobilnim uređajem na svijetu. Ovaj je uređaj namijenjen kao dodatni ili popratni uređaj korisnikovom pametnom telefonu te se može putem Bluetootha povezati sa bilo kojim Android ili iOS uređajem što mu omogućava primanje i odašiljanje poziva.

Elari NanoPhone C može u svoju memoriju kopirati do 1.000 kontakata, a od specifikacija donosi 1-inčni TFT ekran rezolucije 128 x 96 piksela, MediaTek MT6261D procesor, 32 MB RAM-a te 32 MB interne memorije. Uz to dolazi i sa baterijom kapaciteta 480 mAh koja prema navodima proizvođača korisnicima omogućava do četiri sata razgovora.

Specifikacije nam zvuče presmiješno, jednostavno je prošlo vrijeme kada smo uopće govorili o megabajtima radne i interne memorije ili o malim ekranima još manje rezolucije. No, uvijek vrijedi pravilo da za svaku robu postoji kupac, a to pogotovo vrijedi u Indiji gdje se ovaj uređaj prodaje po cijeni od nekih 55 američkih dolara. Moramo priznati da nas je cijena pomalo iznenadila! Tko bi rekao da se ovaj uređaj može prodavati po cijeni za koju se može dobiti i neki smartfon low-end kategorije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.