četvrto predavanje: ‘Društvo znanja i slobodna razmjena informacija’

Racunalo.com foto

Ovim predavanjem Multimedijalni institut i CARNet nastavljaju seriju predavanja u kojima se tematiziraju alternative regulacijama koje su onemogućile razvoj socijalnih potencijala novih tehnologija. Do sada je u sklopu serije predavanje krajem prošle godine u Zagrebu gostovao Eben Moglen, profesor prava i povijesti na Sveučilištu Columbia, New York, početkom godine Lawrence Lessig, profesor prava na Sveučilištu Stanford i osnivač tamošnjeg Centra za Internet i društvo, te prošli mjesec Jimmy Wales, pokretač Wikipedije.
Pored njih, projekt će ugostiti još neke istaknute stručnjake za pitanja slobodne razmjene informacija, prava u kiberprostoru, intelektualnog vlasništva, slobodnog stvaralaštva, javne domene, slobodnog pristupa znanju i ujednačenog društvenog razvoja.


O predavaču.
James Love je direktor nevladine organizacije Consumer Project on Technology. U svom radu taj iznimni ekonomski stručnjak i inspirativni govornik bavi se pitanjima javne politike i prakse na polju intelektualnog vlasništva, pogotovu pitanjima javnog zdravstva i pristupa znanju. Prethodno je radio na sveučilištima Rutgers i Princeton. Predvodnik je trenutnih civilno-društvenih nastojanja da Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo – WIPO u sklopu razvojne agende pruži više težine javnom interesu i pravima na pristup znanju. Više na .


O predavanju.
Izlaganje će dati opći pregled problema koje intelektualno vlasništvo postavlja pred ujednačeni društveni razvoj, zatim pregled poticajnih mjera javne politike u znanosti i zdravstvu koje te probleme mogu umanjiti te pregled napora koji su u tijeku da se u sklopu UN-ove Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) usuglase razvojne mjere koje bi trebale omogućiti globalno izjednačeniji pristup znanju.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.