EDUCA PLUS – Međunarodna konferencija o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala

Fotografija članka: EDUCA PLUS – Međunarodna konferencija o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala

„Retrospektiva i održiva perspektiva“ naziv je ovogodišnje EDUCE PLUS, međunarodne konferencije o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala, koja će se održati 7. i 8. studenog u središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.

Oglas

Već desetu godinu zaredom Centar za razvoj ljudskih potencijala HGK organizira Konferenciju koja će kao i uvijek ponuditi dva dana ispunjena kvalitetnim sadržajem s ciljem informiranja poduzeća, institucija i organizacija o najnovijim trendovima s područja razvoja ljudskih potencijala.

Prvi dan Konferencije pod nazivom „Osvrt na najznačajnije teme Educe Plus kroz proteklih deset godine – do kakvih je promjena došlo“ posvećen je retrospektivi najzanimljivijih tema Educe Plus proteklog desetljeća. Započet ćemo s pregledom novih standarda u upravljanju ljudskim potencijalima, bit će riječi o organizacijskoj klimi, trendu razvoja internih edukacija i e-learninga u kompanijama.  Dio vremena će biti posvećen prikazu dobrih praksi poduzeća u području upravljanja intelektualnim kapitalom. Istaknut ćemo važnost učenja za poduzetništvo u inovativnim poduzećima, a stručnjaci iz Makedonije, Crne Gore i Turske zajedno s domaćim stručnjacima  predstavit će rezultate regionalne analize potreba za obrazovanjem i usavršavanjem u poduzećima čiji je organizator Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija (SEECEL), a koju je u Hrvatskoj provodila Hrvatska gospodarska komora.

Drugi dana Konferencije pod nazivom „Nova znanja i vještine za novo vrijeme“, ponudit će moguća rješenja za otvaranje novih radnih mjesta kao doprinos izlasku iz krize te nastojati inspirirati pojedince i organizacije novim idejama kako bi ih mogli primijeniti u svom profesionalnom i privatnom životu.    Govorit će se o nužnosti uvođenja novih znanja i vještina u obrazovne programe, kao prilagodba zahtjevima tržišta rada i smjernicama s globalne i europske razine te će biti zanimljivo čuti kakva je pozicija Hrvatske u odnosu na iste s obzirom na skorašnje članstvo u EU. Također će biti riječi o inovacijskom sustavu, posebice njegovom utjecaju na zapošljavanje i samozapošljavanje uz prezentaciju primjera dobre prakse. Na kraju će biti održan panel posvećen zelenoj ekonomiji, gdje će se raspraviti mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta, unapređenja znanja i vještina te održivog razvoja lokalnih zajednica.

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a više informacija (vrijeme, lokacija, Google mapa,…) možete pronaći i u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.