EDEN 2014 konferencija bit će u znaku e-učenja i zapošljavanja

Fotografija članka: EDEN 2014 konferencija bit će u znaku e-učenja i zapošljavanja

Koliko sam edukacijski sustav može pomoći studentima u zapošljavanju? Upravo će to biti zvijezda vodilja međunarodne konferencije EDEN 2014 idućeg tjedna.

Oglas

Inače, EDEN 2014 konferencija se održava idućeg tjedna od 10-13. lipnja u zagrebačkom centru Hypo, a kako smo saznali očekuje se oko 400-500 sudionika konferencije iz cijelog svijeta. Organizatori konferencije su Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni računski centar, a uz potporu Grada Zagreba i uz visoko pokroviteljstvo predsjednika RH dr. Ive Josipovića. Podsjetit ćemo se kako je prošlogodišnja konferencija održana u Oslu u Finskoj, a iduće će se godine održavati u španjolskoj Barceloni.

Na konferenciji su nas prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra dr.sc. Zoran Bekić i Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima upoznali sa samom konferencijom EDEN 2014 koja je najvažniji europski godišnji događaj na području otvorenog obrazovanja, učenja na daljinu i e-učenja.

EDEN 2014 konferencija bit će u znaku e-učenja i zapošljavanja

Tema ovogodišnje konferencijeje From Education to Employment and Meaningful Work with ICT (Od obrazovanja do zapošljavanja i primjene ICT-a radu). Na konferenciji će stručni predavači pokušati ponuditi rješenja koja mogu unaprijediti obrazovne procese, a kako bi se primjenom informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) studenti mogli lakše zaposliti i uskladiti svoja stečena znanja s potrebama gospodarstva.

Konferencija EDEN jedna je od najvećih i najposjećenijih akademskih i profesionalnih konferencija na temu e-učenja u Europi. Održava se u okviru neprofitne organizacije EDEN (www.eden-online.org) koja je osnovana 1991. godine i danas okuplja preko 200 ustanova, organizacija i mreža i 1200 samostalnih članova iz 58 zemalja svijeta koji se bave e-učenjem te otvorenim i udaljenim poučavanjem. Sveučilišni računski centar već je šest godina u ime Sveučilišta u Zagrebu aktivan član u mreži EDEN. Članstvo u ovoj prestižnoj europskoj mreži još je jedan od poticaja sustavnoj implementaciji e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu te pokazatelj konkurentnosti Sveučilišta u domaćem i međunarodnom okruženju.

Kao ravnopravna zemlja članica Europske unije Hrvatska je dobila priliku da sljedeće godine, održavanjem ove konferencije u Hrvatskoj potvrdi svoje mjesto na karti Europe i prisutnost u europskom obrazovnom prostoru kao i da da svoj doprinos u izgradnji i učvršćivanju međunarodne zajednice profesionalaca koji se bave e-učenjem.

EDEN 2014 konferencija bit će u znaku e-učenja i zapošljavanja

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.