ECOSYS slavi 15. rođendan

Racunalo.com foto

ECOSYS je akronim od engleskih riječi ECOnomy, ECOlogy i SYStem (ekonomičnost, ekologija i sustav). Uređaji ECOSYS ostvaruju najniže troškove ispisa u svojoj klasi. ECOSYS je koncept koji pogoduje okolišu jer uređaji ECOSYS stvaraju minimalan otpad. To mogu zahvaliti dugovječnom bubnju i preslikačkom elementu, koji često traju koliko i sam uređaj. Osim toga, u uređajima ECOSYS bubanj i preslikački element odvojeni su od tonera pa nije potrebno mijenjati sve samo zato što je nestalo tonera, kao što je to slučaj na klasičnim pisačima.


Na Kyocerinim pisačima primijenjeno je bogato znanje keramičkog odjela te tvrtke. U osnovi je ispisne tehnologije ECOSYS iskušani fotovodički bubanj od amorfnog silicija (a-Si) na sustavima srednje i visoke klase, odnosno pozitivno nabijeni jednoslojni fotovodički bubanj na poslovnim laserskim pisačima niže kategorije te višefunkcijskim uređajima. Zahvaljujući svojim keramičkim svojstvima, fotovodički bubanj vrlo je robustan i pouzdan te se odlikuje kapacitetom od gotovo 500.000 ispisanih stranica. Klasični bubnjevi drugih proizvođača, s kućištem od plastike koja se brzo troši, u prosjeku se istroše nakon 4000 do 12.000 ispisanih stranica te ih valja zamijeniti čak i trideset puta tijekom vijeka trajanja uređaja.


Trenutna linija uređaja Kyocera ECOSYS obuhvaća pouzdane pisače u boji formata A4 i A3 (FS-C5015N, FS-C5025N, FS-C5030N, FS-C8100DN), koji se nastavljaju na uspjeh dobro poznatih crno-bijelih pisača ECOSYS. Tu kvalitetu dokazuje i ocjena njemačkog informatičkog časopisa “PC-Praxis”, koji je nedavno FS-C5015N ocijenio “vrlo dobrim”.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.