easyJet proslavom 10. obljetnice web stranica mijenja način poslovanja avio-industrije

Racunalo.com foto

Postavljena na Internet u travnju 1997. godine, stranica easyJet.com u početku je bila zamišljena kao stranica s informacijama. Godinu dana kasnije putem easyJet.com rezervirana je prva avionska karta te je do danas putem te internetske stranice prodano više od 125 milijuna sjedala, a stranicu tijekom svakog tjedna posjeti više od 3 milijuna jedinstvenih posjetitelja.


Tijekom godina easyJet je promijenio svoj marketinški moto u „Najomiljeniji avioprijevoznik na Internetu“ kao direktan izazov avioprijevozniku British Airways i njihovom sloganu „Najomiljeniji avioprijevoznik na svijetu“. Budući  da je easyJet predvodio industriju u razvoju internetske tehnologije te je predstavio razne inovacije, mnogi drugi avioprijevoznici naveliko su preuzeli mnoge praktične elemente.


Danas se putem easyJet stranice ostvaruje 98% prodaje avionskih karata, a nove funkcije omogućuju korisnicima promjenu rezervacije, isplatu povrata novca, iznajmljivanje automobila, rezervaciju hotelskog smještaja i slično, te na taj način pruža sve usluge koje su tradicionalno pružali turistički uredi i turističke agencije


Hrvatskim korisnicima internetska stranica easyJet.com dostupna je i na hrvatskom jeziku (), što, među ostalim, ukazuje na predanost easyJeta hrvatskom tržištu. Hrvatska stranica je postavljena u listopadu 2006. godine, a boj jedinstvenih posjetitelja u veljači 2007. godine bio je 12 puta veći nego u listopadu 2006. godine. Uz brojne pogodnosti koje pruža online rezervacije karata, korisnici se na hrvatskoj stranici mogu i registrirati za dobivanje obavijesti na hrvatskom jeziku putem e-maila. Registracija za dobivanje obavijesti donosi korisnicima ekskluzivne ponude vezane uz easyJet letove kao i specijalne ponude iznajmljivanja automobila i rezerviranja hotela. Korisnici putem e-mail dobivaju obavijesti o novim destinacijama i događanjima vezanim uz easyJet. Također, registracija osigurava korisnicima da uvijek i na vrijeme saznaju sve o specijalnim promocijama, kako easyJeta tako i njegovih partnera.Prije……i poslije!

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.