easyJet će Epson Moverio BT-200 pametnim naočalama pružiti bolje usluge putnicima

Fotografija članka: easyJet će Epson Moverio BT-200 pametnim naočalama pružiti bolje usluge putnicima

Najveći britanski avioprijevoznik bi korištenjem Epson Moverio BT-200 pametnih naočala mogao olakšati posao i pilotima aviona.

Oglas

U sklopu šireg nastojanja u prihvaćanju inovativnih tehnologija radi poboljšavanja zrakoplovne flote, easyJet procjenjuje korištenje uređaja s tehnologijom proširene stvarnosti (Augmented Reality, AR) koji pilotima i inženjerima pomažu u pojednostavljivanju postupka inženjeringa i usluge. Krajnji je cilj smanjivanje kašnjenja putnika i poboljšavanje sigurnosnih rezultata u čemu je easyJet na vodećoj razini u svojoj djelatnosti. easyJet je odlučio procijeniti naočale Epson Moverio BT-200 kako bi inženjerskim timovima pomoću AR tehnologije omogućio da vide isto što vide piloti i inženjeri te predviđa da će Moverio BT-200 biti od koristi na nekim od udaljenih zračnih luka tog avioprijevoznika u njegovoj mreži.

Trenutačno inženjeri i piloti moraju slati slike e-poštom i nazivati Operativni kontrolni centar (Operations Control Centre, OCC) tvrtke easyJet kako bi pokušali ručno riješiti problem. Uz Moverio BT-200, OCC tvrtke easyJet mogao bi inženjerima i pilotima pružiti informacije u stvarnom vremenu, kao i tehničku pomoć putem integriranih slušalica s mikrofonom bez upotrebe ruku.

easyJet će Epson Moverio BT-200 pametnim naočalama pružiti bolje usluge putnicima

Novi Moverio obiluje značajkama i funkcijama za AR, omogućujući digitalno poboljšan prikaz stvarnog svijeta. Senzorska tehnologija, uključujući prednji fotoaparat, žiroskop, GPS sustav, kompas i akcelerometar, omogućuje uređaju točno prepoznavanje korisnikovih pokreta i svijeta oko njega.

Inače, easyJet upravlja europskom avioprijevozničkom mrežom broj 1 uz vodstvo na europskih glavnih 100 ruta i na 50 najvećih zračnih luka u Europi. easyJet godišnje preveze više od 61 milijuna putnika, od čega njih 11 milijuna putuje poslovno. easyJet leti s 200 zrakoplova na više od 600 ruta između više od 130 zračnih luka u 30 zemalja. Više od 300 milijuna Europljana živi udaljeno ne više od jednog sata od jedne od zračnih luka tvrtke easyJet, što je više od bilo kojeg drugog avioprijevoznika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.