Easton LaChappelle i kibernetika – mladi genijalac stiže u Zagreb!

Fotografija članka: Easton LaChappelle i kibernetika – mladi genijalac stiže u Zagreb!

Tek mu je 19 godina, a već je napravio robotsku ruku kojom se može upravljati mislima. I 4. je lipnja u Zagrebu.

Oglas

Easton LaChappelle 19-godišnji je inovator koji već radi za NASA-u, a uporabom novih tehnologija stvara izume koji mijenjaju svijet. Robotičku ruku kojom je moguće upravljati putem moždanih valova, a koja je izazvala revoluciju u industriji prostetike, predstavit će u zagrebačkom HUB385 početkom lipnja na najvećem makers događanju u regiji – Brave New World!

Easton LaChappelle samouki je 19-godišnji inovator iz Colorada koji uz pomoć novih tehnologija vraća nadu onima koji koriste ortopedska pomagala. Prostetička ruka se može pokretati putem vlastitih misli, a za njezinu izradu Easton je koristio samo 3D printer i znanje o robotici koje je stekao putem interneta.

Svojim je izumom pokrenuo pravu revoluciju u industriji prostetike drastično smanjivši cijenu proizvodnje ortopedskih pomagala, a putem open source objava svoje inovacije učinio je široko dostupnima za daljnji razvoj.

Prototip prve robotičke šake izradio je još kao 14-godišnjak koristeći samo lego kockice dok je za sustav upravljanja koristio igru iz lokalnog supermarketa koja omogućuje upravljanje lopticom snagom misli. Susret sa 7-godišnjom djevojčicom čija je prostetička ruka koštala čak 80 tisuća dolara potaknula je Eastona da prototip tinejdžerske inovacije zapravo pretoči u praktičan izum kojeg si svatko može priuštiti.

LaChappelle danas je vlasnik tvrtke Unlimited Tomorrow koja je čitavu robotičku platformu proizvela za samo 500 dolara, a trenutno razvija koncept koji će pomoći paraplegičarima da ponovno hodaju. U iskrenoj želji da pomaže ljudima te istovremeno omogući daljnji napredak svoje prve inovacije, sa stranica tvrtke svatko može besplatno preuzeti upute za izradu vlastite ruke uz pomoć 3D printera.

S Eastonovom inovativnom rukom rukovao se i američki predsjednik Obama, a NASA ga je angažirala na projektu Robonauta u sklopu kojega s ostatkom tima istražuje kako astronauti na daljinu sa Zemlje mogu kontrolirati robota u svemiru.

Easton LaChappelle kao jedan od glavnih predvodnika četvrte industrijske revolucije mladih kreativaca govorit će na konferenciji u sklopu najvećeg start up događaja u regiji Brave New world kojeg  u suradnji sa CityOS organizira HUB385 u svojim prostorima u Zagrebu 4. lipnja.

Brave New World  je maker fest koji će tijekom dva vikenda, od 4. do 12. lipnja na jednome mjestu okupiti mlade inovatore, developere, kreativce, inženjere i sve zainteresirane da uz pomoć napredne tehnologije rješavaju stvarne probleme svoje lokalne zajednice.

European Makers Week pomoću Brave New Worlda dobiva nastavak svoje priče i u Hrvatskoj na kojoj će se održati inovativne konferencije, praktične radionice i 48-satni hackathoni.

Na Brave New Worldu sudionici će čuti o novoj digitalnoj revoluciji, već postojećim rješenjima za  kompleksnim problemima, kako se inovativna rješenja mogu implementirati u svakodnevni život i na koji način se može uključiti cijela zajednica. Nositelji konferencije će upravo biti mladi poduzetnici poput LaChappellea i njihovi budući startupovi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.